Politie Hollands Midden

Datum: 8 april 2009

Katwijk Politie haalt vechtenden uit elkaar De politie is dinsdagavond 7 april rond 18.55 uur tussenbeide gekomen bij een vechtpartij tussen dierenactivisten en een groep personen nabij het circus dat staat op de Noorder parkeerplaats. Een 19 jarige Rotterdammer werd aan de Jupiter door de politie aangehouden. Hij maakte deel uit van de groep die zeven actievoerders aanviel. Bij die aanval raakte één van de actievoerders aan zijn hoofd gewond. Twee agenten die bij het circus toezicht hielden zorgden ervoor dat de actievoerders ontzet werden en vorderde de aanvallers te vertrekken. Ze liepen weg in de richting van de Hoorneslaan waar ze nog even dreigden de actievoerders wederom aan te vallen. Daarna renden ze weg de wijk in. De politie hield daar later de Rotterdammer aan die geen identificatiebewijs kon tonen. Na vaststelling daarvan is hij later op de avond weer vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen aan den Rijn Hennepkwekerij in woning De politie heeft maandagmiddag 6 april na een anonieme tip een hennepkwekerij in een woning aan de Herenhof aangetroffen. Na de melding werd onderzoek rond de woning verricht. Even voor 12.00 uur zijn agenten de woning binnen geweest en zagen dat de hennepkwekerij in twee kamers was ondergebracht met in totaal 300 hennepplanten. Alle apparatuur van de kwekerij en de planten zijn weggehaald en vernietigd. De politie doet verder onderzoek naar de eigenaar van de kwekerijen.

Nieuwerkerk a/d IJssel Diefstal met geweld van scooter De politie doet onderzoek naar de diefstal van een scooter van een 16 jarige jongen uit Zevenhuizen door twee mannen. Dit gebeurde dinsdag 7 april rond 22.55 uur op een pleintje 'de gele brug' aan het Mossepad. De jongen zat daar met een collega, een 32 jarige vrouw uit Nieuwerkerk, op een bankje. Hun scooters stonden op het pleintje. Plotseling doken de mannen op, pakken de twee vast en bedreigd één van hen met een schroevendraaier. Zo krijgen ze de sleutel van de scooter van de jongen en rijden er mee weg in de richting van Capelle aan den IJssel. Van hen ontbreekt nog ieder spoor.

Krimpen a/d Lek Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 36 jarige automobilist uit Lopik. Hij was woensdag 8 april rond 01.00 uur op de C.G. Roosweg de controle over zijn auto kwijt geraakt en in de vangrail gereden. De man bleef ongedeerd. Zijn auto was totaal vernield. Tegen de man hadden de agenten verdenkingen dat hij onder invloed van alcohol en/of drugs verkeerde. Zelf gaf de man ook toe dat hij drugs had gebruikt. De politie heeft daarop een bloedproef van hem laten afnemen om vast te stellen de aard en de hoeveelheid van de stof om te weten hoeveel invloed dat gehad kan hebben op zijn rijvaardigheid. De uitslag wordt later na dat onderzoek bekend. Dan zal ook proces-verbaal worden opgemaakt.

---------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------