Gemeente Veenendaal


In gebruik name AED in de binnenstad

Op woensdag 8 april nemen wethouder van den Bos en binnenstadmanager Baten officieel de Automatische Externe Defibrillatoren (AED) in gebruik bij horlogerie Van Manen (Hoogstraat 28) om 14.30 uur. Ook zal een kleine demonstratie plaats vinden. Daarnaast overhandigen de gemeente Veenendaal en Bureau Binnenstad het eerste exemplaar van de infokaart Wat te doen bij ⦠aan de ondernemers.

In het centrum hangen sinds kort op 11 locaties defibrillatoren. Bureau Binnenstad en de gemeente Veenendaal werken intensief samen aan de veiligheid van de binnenstad. Een belangrijk onderdeel hiervan is het plaatsen van een groot aantal defibrillatoren in het centrum van Veenendaal. Dit werd mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds.

Â

Een defibrillator is een apparaat waarmee men door het toedienen van een elektrische schok het hart van een bewusteloze patiënt soms weer op gang kan helpen. In de directe omgeving van elke defibrillator zijn een aantal winkeliers of medewerkers opgeleid om dit apparaat te gebruiken.

Â
Nog deze week ontvangen alle ondernemers in de binnenstad de infokaart Wat te doen bijâ¦. Hierop staan alle locaties van de AED in het centrum aangegeven. Op de achterzijde van deze kaart staat een aantal belangrijke telefoonnummers die de ondernemers kunnen gebruiken bij kleine en grote calamiteiten.Â