Gemeente Hilversum

Gemeente stimuleert breed theateraanbod

publicatiedatum: dinsdag 7 april 2009

Theater Gooiland kan van de gemeente voor het theaterseizoen 2009/2010 opnieuw een bedrag krijgen voor theatervoorstellingen. Het bedrag van EUR 150.000,-, dat b. en w. voorstellen, is bedoeld om een breed theateraanbod mogelijk te maken én om amateurkunst-verenigingen een podium te bieden voor het geven van uitvoeringen.

Breed aanbod
"De gemeente hecht er aan dat er op de Hilversumse vaste podia, waaronder theater Gooiland, een breed aanbod voor een groot publiek te zien is", zegt wethouder Cultuur Erik Boog. "Theater Gooiland koopt zelf ook voorstellingen in, waarbij het accent meer ligt op amusement. Met de bijdrage van de gemeente wordt het aanbod uitgebreid met voorstellingen met een cultureel karakter. Het college ondersteunt theater Gooiland op voorwaarde dat Gooiland er wel voor zorgt dat de theatervoorzieningen van goede kwaliteit blijven."

De programmering van de theatervoorstellingen gebeurt in overleg met de gemeente, theater Achterom en theater Gooiland en wordt zoveel mogelijk afgestemd met de programmering van theaters in de regio, waarbij gezocht wordt naar culturele voorstellingen die geschikt zijn voor een grote zaal.

Amateurkunst
Hilversum heeft een beperkt aantal locaties waar verenigingen hun uitvoeringen kunnen geven, ook gezien de kosten. De gemeente stimuleert daarom met de bijdrage de mogelijkheid voor amateurkunstverenigingen om uitvoeringen in theater Gooiland te geven. De exacte invulling daarvan vindt plaats in overleg met het platform voor de amateurkunst.

Het voorstel is woensdag 8 april behandeld in De Discussie in de Raad.