Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Wederom verdachte overval aangehouden

Publicatiedatum: 8-4-2009 10:19:22

ARNHEM - De Recherche in Gelderland-Midden heeft maandag 6 april wederom een verdachte aangehouden in verband met overvallen in de regio. Het gaat om een vijftienjarige Arnhemmer, die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij een gewapende overval op een restaurant aan de Middachtensingel in Arnhem, eind februari.

Het Arnhemse restaurant aan de Middachtensingel werd op 21 februari rond half negen overvallen door twee gewapende personen, waarbij onder dreiging van een vuurwapen of iets wat daarop leek, geld werd buit gemaakt. Bij het daaropvolgende rechercheonderzoek kwam de vijftienjarige Arnhemmer als verdachte in aanmerking. De jongen werd maandagochtend in zijn ouderlijke woning aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten. Het bewuste restaurant werd recentelijk op 2 april weer al overvallen.

Groep daders
Met de aanhouding van de vijftienjarige denkt de politie weer een stap verder te zijn in het offensief tegen zo'n vijftig gewapende overvallen in de regio Gelderland-Midden. De politie heeft de indruk dat er een groep daders in wisselende samenstelling verantwoordelijk is voor een deel van de overvallen. Tot dusver zijn er ongeveer twintig verdachten aangehouden voor zaken in de regio, waaronder in Arnhem. De politie sluit de komende tijd meerdere aanhoudingen niet uit.
(09-024252)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053