Gemeente Gilze en Rijen

Gemeente niet in geldnood!

BN/De Stem en Brabants Dagblad meldden op 27 maart 2009: 'Gilze en Rijen zit in financiële nood'. Dit leidde tot verschillende vragen en onduidelijkheden over de financiële positie van de gemeente Gilze en Rijen. Voor alle duidelijkheid: er is geen sprake van financiële nood.

Het onderwerp kwam ook aan de orde in de vergadering van de raadscommissie Middelen op maandag 30 maart 2009. Daar stond het verzoek van het college om geld te lenen op de agenda. Tijdens deze vergadering heeft wethouder Dick Carol (Financiën) aangegeven dat er wel een verzoek ligt om geld te gaan lenen, maar dat dit geld nodig is voor de financiering van strategische grondaankopen, de ontwikkeling van bedrijvenpark Midden-Brabant Poort en voor grote projecten zoals de sportparken in Rijen en in Gilze. Kortom, voor investeringen in onze gemeente. Zoals dat normaal gesproken ook gebeurt. De betaling van salarissen en andere dagelijkse uitgaven komen uit de gebruikelijk inkomsten, zoals het Gemeentefonds. Daar is het geld dat de gemeente wil lenen dus niet voor bedoeld.

Op 31 maart 2009 corrigeerde BN De Stem het krantenartikel van 27 maart 2009 dat onjuiste informatie bevatte. Toch wil het college van burgemeester en wethouders ook op de eigen infopagina benadrukken dat onze gemeente niet in financiële nood verkeert. Verplichtingen kunnen gewoon worden nagekomen, er is geen reden tot zorg.