Politie Groningen

Woensdag 8 april 2009

Provincie Groningen, 08-04-2009

Leek: man rijdt onder invloed

De politie heeft dinsdagnacht in de Romboutstraat een 42-jarige man uit Tolbert aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Tolberter in zijn auto rijden. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde direct zijn rijbewijs in. De 42-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilisten halen spookrijder van snelweg af

Twee alerte automobilisten hebben dinsdagnacht een spookrijder op de snelweg A7 net buiten Groningen tot stilstand gedwongen en van de rijbaan afgehaald. De spookrijder, een 81-jarige man uit Groningen, reed van Hoogezand naar Groningen. De man bleek enigszins verward en hij was bovendien de weg kwijt geraakt. Gewaarschuwde politieagenten hebben de man in zijn auto thuis gebracht. De agenten waren van mening dat het niet meer verantwoord was dat de Stadjer in zijn auto gaat rijden. Zij vorderden daarom het rijbewijs van de bejaarde in.

Leek: tiener aangereden door onbekende automobilist

De politie doet onderzoek naar een bedreiging en aanrijding in Leek. Een 16-jarige jongen uit de gemeente Noordenveld fietste dinsdagavond met twee vrienden door Leek toen een van hen in de omgeving van de Wethouder Iwe Hutstraat een persoon aansprak. Die was daar niet van gediend, uitte dreigende taal en rende achter het trio aan. Toen het drietal hard wegfietste, stapte de onbekende man in een auto en ging achter de 16-jarige jongen aan. Daarbij reed de automobilist tegen de fietser aan. Hierdoor raakte het rijwiel zwaar beschadigd. De Noordenvelder, die niet gewond raakte, wist te ontkomen via allerlei tuinen. De bestuurder van de auto voldoet aan het volgende signalement: man, ongeveer 25 jaar, droeg een pet met een doodshoofd en reed in een donkerkleurige, vermoedelijk Japanse auto. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: fietser gewond door belemmerd uitzicht

Een 43-jarige fietser uit Groningen is dinsdagavond in de Brugstraat gewond geraakt. De Stadjer fietste tegen het voorwiel van een 25-jarige plaatsgenoot en viel daardoor van zijn rijwiel. Deze 25-jarige man wilde vanaf de stoep met zijn fiets de rijbaan op gaan, maar zijn zicht werd belemmerd door een geparkeerde bedrijfsbus. Op het moment dat het voorwiel op de weg stond, reed het slachtoffer er tegenaan. De Groninger is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Delfzijl: bekeuringen voor scooteraar

Een 17-jarige jongen uit Delfzijl is dinsdagavond bekeurd omdat hij zonder helm op een scooter reed. Agenten zagen de tiener rijden op de Europaweg en hielden hem staande. Bij de controle bleek dat de Delfzijlster ook niet over een bromfietscertificaat beschikt. De jongen mocht met twee bekeuringen en zijn scooter aan de hand vertrekken.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op donderdag 9 april controleert de politie op de volgende plaatsen:


- N360 Ten Boer Delfzijl


- N361 Groningen Winsum

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag op diverse plaatsen op snelheid:

§ Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 1066, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

§ Dorkwerd (Groningen), Hoogeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 444, aantal overtredingen: 124, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Groningen: Peizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 278, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Sebaldeburen, Provincialeweg N388: aantal geregistreerde voertuigen: 1078, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

§ Ter Apel, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1213, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

§ Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1373, aantal overtredingen: 133, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.