Glijvlucht reputatie banken zet door; alleen vertrouwen in Rabobank 08/04/2009 10:48

PR Newswire

ROTTERDAM, Nederland, April 8 /PRNewswire/ --

- Reputation Institute Award 2009: Philips voor de derde keer het bedrijf met de beste reputatie

Uit onderzoek van het Reputation Institute in samenwerking met de Rotterdam School of Management, Erasmus University blijkt dat de reputatie van de financiële instellingen afgelopen jaar dramatisch is gedaald met uitzondering van de Rabobank. Het Nederlandse publiek heeft een groot vertrouwen in de Rabobank die haar reputatie zelfs ziet stijgen en op de 2e plaats is geëindigd. Van de financiële dienstverleners is de reputatie van Fortis het meest drastisch gedaald. Fortis is dan ook de hekkensluiter van de Nederlandse ranglijst. Ook ABN Amro en ING zijn geëindigd in de laagste regionen. De NS, vorig jaar nog de hekkensluiter, laat net als vorig jaar de grootste stijging zien en scoort voor het eerst een 'voldoende'. Philips is wederom de winnaar van de Reputation Award, de prijs voor de Nederlandse onderneming met de beste reputatie. De prestigieuze prijs werd gisteren voor de negende keer uitgereikt.

Het onderzoek naar de reputatie van Nederlandse ondernemingen is onderdeel van de wereldwijde reputatiestudie in 32 landen van het Reputation Institute. De ranglijsten worden opgesteld aan de hand van het door het Reputation Institute ontwikkelde RepTrak(TM) model. In Nederland werkt het Reputation Institute samen met RSM onder leiding van Cees van Riel, hoogleraar Corporate Communication. Volgens Cees van Riel zijn er drie opvallende resultaten in de resultaten van de 2009 meting. Ten eerste de dramatische daling in reputatie van de financiële instellingen. Een tweede opvallend resultaat is natuurlijk dat Philips wederom de ranglijst aanvoert. Tenslotte is volgens Cees van Riel de verdienste van de NS noemenswaardig.

Een meer gedetailleerd persbericht en het volledige onderzoeksrapport vindt u op http://www.rsm.nl/portal/page/portal/home/about/rsm_approach/Reputation%20Award%202009%20final%20NL.pdf

De Rotterdam School of Management, Erasmus University is een internationaal zeer hoog aangeschreven business school die bekend staat om zijn baanbrekend onderzoek naar duurzaam ondernemen en de ontwikkeling van internationale zakelijk leiders. RSM biedt een brede waaier aan Bachelor-Master, doctoraal, MBA en Executive Education programma's en staat in de top 10 van Europese business schools. http://www.rsm.nl

Voor nadere informatie over RSM of over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marianne Schouten, Media & Public Relations Manager bij RSM, op +31-10-408-2877 of per e-mail aan mschouten@rsm.nl.






-