'Blijk van waardering aan secretaresses juist nu belangrijk'

08/04/2009 10:57

Marcommit

Verwachting: geen geld voor secretaressedag door crisis

Almere, 8 april 2009 - In verband met de crisis is er dit jaar geen geld voor een attentie voor secretaresses op de traditionele secretaressedag. Deze verwachting blijkt uit een online onderzoek van Unique Uitzendburo. Bijna eenderde (31 procent) van de Nederlandse werknemers verwacht dat voor deze dag geen geld wordt vrijgemaakt door hun baas. In totaal gaven 561 respondenten antwoord op de vraag: Verwacht jij dat je baas aan secretaressedag doet?

"Een vrij groot percentage verwacht geen attentie van de baas tijdens de traditionele secretaressedag. Door de actuele, economische situatie in ons land op zich geen vreemde uitkomst", concludeert Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique. "Echter zal deze bezuiniging geen groot verschil maken. Wanneer het echt zwaar weer is binnen een organisatie, is aandacht besteden aan deze dag door middel van een kleine attentie of een bos bloemen ook voldoende. Secretaresses zitten dichtbij het vuur en begrijpen deze keuze daarom des te meer. Mijn tip aan managers: een blijk van waardering is beter dan het overslaan of vergeten van deze dag. Daarom helpt Unique de manager graag een handje door hen aan secretaressedag te herinneren en hiervoor een attentie ter beschikking te stellen."

Naast deze resultaten uit het onderzoek geeft een groot aantal van de respondenten (28 procent) aan dat hun baas sowieso niet aan deze dag doet. Slechts 26 procent beantwoordt de vraag met een overtuigende 'ja'. Zij verwachten dat hun baas net als afgelopen jaar een attentie aan zijn secretaresse(s) zal geven. Veertien procent geeft aan te vermoeden dat de baas secretaressedag wel eens zou kunnen vergeten. Ten slotte laat een procent weten dat hun baas de dag het afgelopen jaar vergeten is, maar daarvan geleerd heeft.





http://www.unique.nl