Deelgemeente Charlois Rotterdam

Dagelijks bestuur bezoekt Zuidwijk

Op vrijdag 3 april bracht het Dagelijks Bestuur een bezoek aan Zuidwijk. Tijdens dit bezoek maakten de bestuursleden een start met de aanpak van de luifels aan de winkelpromenade Slinge. Daarnaast bezochten ze onder andere ook het politiebureau en de Matrix Hoge Kampen.

Het dagelijks bestuur maakte een symbolische start met de ontmanteling van de luifels aan winkelpromenade Slinge (foto: fotopersbureau Cor Vos) Het bezoek begon s bij de tijdelijke artsenpost aan de Angelslo. Het voortbestaan van deze tijdelijke locatie is met twee jaar verlengd, waardoor de artsen voorlopig in ieder geval een ruimte hebben.

Vervolgens naar de winkelpromenade aan de Slinge, waar het bestuur symbolisch het startsein gaf voor het ontmantelen van de winkelluifels bij de onderdoorgang aan de Ilpenstein. Hier was de situatie voor bewoners en winkelend publiek niet meer veilig; onlangs vielen houten onderdelen naar beneden. Daarom zijn de luifels, op initiatief van de deelgemeente en in samenwerking met de eigenaren en de winkeliersvereniging, die dag door de OMIJ ontmanteld.

Vervolgens gaf de buurtagent in politiebureau Slinge een presentatie over de veiligheidsaanpak in Zuidwijk en daarna werd een bliksembezoek gebracht aan speeltuin Jeugdveld aan de Smitshoekseweg.

Na een stevige lunch in de Kapelburg bezocht het dagelijks bestuur s middags Lokaal Cultuur Centrum Larenkamp. Nu niet meer onder het genot van koffie en thee, maar juist koud water en frisdrank, want het weer deed op sommige momenten zelfs zomers aan. De hardwerkende beheerder vertelde hier onder andere zijn plannen en ideeën voor de Larenkamp om meer bezoekers naar het centrum te trekken.

Na, tot besluit, een bezoek aan de Matrix in de Hoge Kampen was de conclusie van de dag een positieve: met een goede samenwerking tussen de deelgemeente en de vele betrokken bewoners, wordt Zuidwijk telkens een stukje mooier.