Gemeente Asten De Schop

Stand van zaken renovatie De Schop

Zoals u wellicht weet, is de gemeente druk bezig met de plannen voor de renovatie van sportcomplex De Schop. Ondertussen is er al wat meer duidelijk over de aanpak, de planning en de sluiting van het zwembad.

Zoals u wellicht weet, is de gemeente druk bezig met de plannen voor de renovatie van sportcomplex De Schop. Ondertussen is er al wat meer duidelijk over de aanpak, de planning en de sluiting van het zwembad. In dit artikel praten we u bij over de huidige stand van zaken.

Opknapbeurt nodig

Jaren geleden bleek dat sportcomplex De Schop aan de Lienderweg in Asten niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. De gemeente liet toen de mogelijkheden voor nieuwbouw en/of renovatie van het zwembad en de sporthal - en de bijbehorende kosten - onderzoeken. In oktober 2008 besloot de raad te kiezen voor renovatie van De Schop. Hiervoor is 2,6 miljoen euro opgenomen in de begroting voor 2009. Als alles volgens de huidige voorlopige planning verloopt, gaat het vernieuwde zwembad begin 2010 open.

Adviesbureau ingeschakeld

De renovatie van De Schop is een omvangrijk project. De gemeente krijgt te maken met vele partijen en betrokkenen, diverse sloop- en bouwvergunningen en daarnaast moeten we eisen opstellen voor de vormgeving, de technische haalbaarheid toetsen en berekenen wat er exact te realiseren is binnen het budget. Daarom zocht de gemeente Asten naar een adviesbureau om het hele traject te begeleiden. Synarchis adviesbureau uit Hardinxveld-Giessendam kwam als gunstigste bureau naar voren en is medio februari aan de slag gegaan met het renovatieproject. Dit bureau schakelt Bremen bouwadviseurs uit Heerlen in voor ondersteunende werkzaamheden.

Programma van eisen

De gemeente heeft een voorlopig programma van eisen opgesteld voor de renovatie. Synarchis gaat hiermee nu verder aan de slag. Het is de bedoeling dat het definitieve programma van eisen in de eerste helft van april wordt vastgesteld. Daarna kunnen we aan de slag met de bestekken en bestektekeningen. Tegelijkertijd start het aanbestedingstraject. Het werk wordt aan één aannemer gegund.

Alternatief zwemwater

We proberen ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk hinder ondervindt van de renovatie. Het zwembad blijft zoals gewoonlijk open tot de schoolvakanties in 2009 en sluit dan totdat de renovatie klaar is. Het is de bedoeling dat de sporthal na de schoolvakanties (op 7 september) gereed is. Het is niet zeker dat dan de renovatie van de kleedlokalen al afgerond is. Gemeente Asten denkt samen met de directie van de Oostappen Groep na over de mogelijkheden om gebruik te maken van Zwemparadijs Prinsenmeer in de periode dat het zwembad gesloten is. Binnenkort komt daarover duidelijkheid.

Meer informatie

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen via het Peelbelang en www.asten.nl. Hebt u vragen over de activiteiten in De Schop? Kom dan gerust even langs. De medewerkers van de sporthal en het zwembad staan u graag te woord. Of neem contact op met mevrouw J. Peters via tel. (0493) 692438 of e-mail: j.peters@asten.nl. Wilt u meer weten over de renovatie? Neem dan contact op met de heer H. van den Burg, projectleider bij de gemeente Asten, tel. (0493) 671433.