Persberichten

Inschrijving voor Logistica Award 2009 geopend

Publicatiedatum: 08-04-2009


Utrecht, 8 april 2009 - De inschrijftermijn voor de Logistica Award 2009 is geopend. Bedrijven kunnen tot 1 juni 2009 hun product of innovatie ter jurering aanbieden. De Logistica Award is een initiatief van Stichting Logistica en VNU Exhibitions Europe. Beide partijen willen hiermee vernieuwing binnen de bedrijfslogistiek stimuleren. De Award zal voor de derde keer uitgereikt worden. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 11 november, de tweede beursdag van Logistica.

De Logistica Award is een beloning voor de beste of meest innovatieve oplossing in de logistiek. De prijs bestaat uit EUR 10.000 innovatiebudget, bestemd voor de verdere ontwikkeling van de innovatie. Op 10 september a.s. worden de genomineerden bekend gemaakt.

De winnaar van de Award in 2006 was de Integrale Orderpicker van Leenstra Machine en Staalbouw B.V. uit het Friese Drachten. De Integrale Orderpicker is een samenvoeging van een orderpick truck met een geïntegreerde tilhulp, die de gebruiker de mogelijkheid biedt om snel, efficiënt en arbo-verantwoord te orderpicken. Met dit hulpmiddel wordt het tillen van zware en middelzware lasten vereenvoudigd. In 2006 zijn in totaal 26 producten aangemeld bij de jury.

Ook is er dit jaar weer de uitreiking van de publieksprijs. Deze werd in 2006 gewonnen door Jungheinrich voor de vorkheftruck met een cabine die 180 graden in de rijrichting kan draaien. Met deze vorkheftruck kan het zwaar lichamelijke belastende achteruitrijden met een heftruck geminimaliseerd worden.

Deelname aan de Logistica Award staat open voor bedrijven uit alle sectoren waarin logistiek een rol speelt. Innovaties kunnen betrekking hebben op een nieuwe of verbeterde werkwijze, nieuwe vormen van handling of een verbetering van een bestaande manier van werken. Inzendingen kunnen bestaan uit logistieke oplossingen in de vorm van toepassingen, prototypes of een beschrijving hiervan in de vorm van een wetenschappelijke scriptie. Innovaties mogen niet ouder dan één jaar zijn.

Deelnemers kunnen het inschrijfformulier, de deelnemingsvoorwaarden en het juryreglement downloaden vanaf de website www.logistica-online.nl. Voor vragen over de Logistica Award kan contact opgenomen worden met Harm van Bezouw van Stichting Logistica, tel: 070-3176057, e-mail: h.vanbezouw@logistica.nl.

Logistica 2009 vindt plaats van 10 tot en met 14 november 2009 in Jaarbeurs Utrecht. Meer informatie: www.logistica-online.nl.

---

Noot voor de redactie (