BOVAG

08-04-2009
Verkoop elektrische scooters stijgt met 78%

Uit gegevens van BOVAG en bureau VWE blijkt dat de verkoop van elektrische brom- en snorfietsen in het eerste kwartaal van 2009 met 78% is gestegen ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar. De totale verkoop van brom- en snorfietsen nam met 5% toe.

Tot en met maart gingen er dit jaar 17.371 nieuwe brom- en snorfietsen, veelal scootermodellen, over de toonbank. In het eerste kwartaal van vorig jaar waren dat er ruim 16.500, terwijl heel 2008 een verkoopstijging van 25% liet zien in vergelijking met het jaar ervoor. Opvallend is verder dat steeds meer vrouwen een brom- of snorfiets aanschaffen; in het eerste kwartaal van 2009 ongeveer 10% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Paar dubbeltjes
Het aandeel elektrische scooters in de totale verkoop is inmiddels toegenomen tot 2,5% en dat is vrijwel net zoveel als het aandeel hybride personenautos in de autoverkopen over 2008. In tegenstelling tot een hybride voertuig heeft een (volledig) elektrische brom- of snorfiets naast de elektromotor geen verbrandingsmotor aan boord en stoot zodoende geen CO2 of andere stoffen uit. De accu kan doorgaans voor een paar dubbeltjes via een normaal stopcontact binnen enkele uren worden opgeladen. De actieradius bedraagt tot zon honderd kilometer en dat is ruim voldoende voor dagelijks gebruik in de stad of voor woon-werkverkeer.
Bron: Persbericht BOVAG
Datum: 08-04-2009