CosmicNavigation maakt TomTom systemen geschikt voor de Fiets

08/04/2009 12:10

CosmicNavigation B.V.

Amsterdam, 7 april 2009 - Lekker fietsen zonder te verdwalen? Transformeer uw TomTom(R) of Garmin(R) snel en goedkoop tot een slim fietsnavigatiesysteem. De Digitale FietsAtlas, geproduceerd door CosmicNavigation, werd gisteren gelanceerd. Ex-profrenner Erik Breukink nam het eerste exemplaar in ontvangst.

"Een geweldige innovatie", zo noemde Breukink de Digitale FietsAtlas. "Ik ontdek graag nieuwe fietsroutes, maar erger me altijd aan die onhandige routekaarten onderweg." De ploegleider van de Rabo Wielerploeg wist gisteren zijn autonavigatiesysteem al na een paar muisklikken te 'upgraden'. "Het is een ontzettend gemakkelijk product. Waarom zou het ook ingewikkelder moeten?"

Fietsers die kiezen voor een van de 200 voorgeprogrammeerde routes - waarvan 23 voorgeïnstalleerd op de cd-rom en de rest gratis te downloaden via FietsAtlas.nl - hoeven niet te vrezen voor een storende robotstem: de Atlas is geen 'turn by turn'-navigatiesysteem maar een verzameling van mooie fietsroutes die op de bestaande kaarten worden geprojecteerd. Per 1 juni kunnen fietsers ook de routes van enkele grote wielerklassiekers downloaden, zoals de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. "Daar zorg ik voor", beloofde Breukink gisteren.

Vooralsnog werkt de FietsAtlas alleen op de TomTom(R)- en Garmin(R)-systemen. Andere modellen hebben namelijk geen 'bekijk kaart'-functie. "Dan word je niet gepositioneerd op de plek waar je daadwerkelijk bent, maar op de dichtstbijzijnde weg", legt mededirecteur Olivier Chevalier van CosmicNavigation uit. "Niet zo handig als je heerlijk door het bos wilt blijven fietsen."

De FietsAtlas is meer dan alleen een digitale routekaart. Op FietsAtlas.nl valt nuttige informatie te lezen over bijzondere plekken langs de geselecteerde route. Openingstijden en telefoonnummers van musea, restaurantjes en cafés - aan alles is gedacht. Vanaf eind april kunt u bovendien zelf ook routes intekenen op de website. "Die kan iedereen vervolgens kopiëren naar zijn navigatiesysteem", zegt Chevalier. "Zo ontstaat een community van fietsliefhebbers."

De Digitale FietsAtlas is voor 29,95 euro te koop bij de betere fietswinkel, en ook bij aanbieders van TomTom(R)- en Garmin(R)-systemen. Of bestel je exemplaar met (of zonder) speciale fietsbevestigingsklem op FietsAtlas.nl!

Over CosmicNavigation

CosmicNavigation, opgericht door Olivier Chevalier (33) en Jochem Kentgens (33), ontwikkelt sinds 2006 innovatieve en voordelige Global Positioning Systems (GPS). Retailers van Hongarije tot aan Sao Paulo hebben de navigatiesystemen van CosmicNavigation in hun schappen liggen. Bezit u een CarTrek, een RoadNavigator, een Hudson of een inVion? Dan bezit u een CosmicNavigation. Het Amsterdamse bedrijf richt zich bovendien ook op het 'rijker' maken van bestaande autonavigatiesystemen, bijvoorbeeld door gebruiksvriendelijke software voor fietsers en watersporters te produceren. CosmicNavigation heeft recentelijk ook op de HISWA, de VaarAtlas voor TomTom en Garmin systemen gelanceerd, zie www.vaaratlas.nl

Meer informatie vindt u op www.cosmicnavigation.com.





http://www.fietsatlas.nl