Uitgeverij Meulenhoff

Non-fictie

Bindwijze: Paperback
Omvang: 832 Blz.
ISBN: 9789029084444
Prijs: EUR 25,00
Catalogus: Voorjaar 2009
Fonds: Non-fictie
Verschenen: April 2009

Dageraad van Oranje-Nassau
Thera Coppens

In 1568 neemt Willem van Oranje het op voor het getergde volk van de Lage Landen, dat door de Spanjaarden onderdrukt wordt. Hij offert het leven van zijn drie broers, het Nassaukapitaal, zijn huwelijk en zijn titels op om zijn ideaal te verwezenlijken: een zelfstandige staat waarin vrijheid van geweten heerst. Als hij in 1584 wordt vermoord, laat hij twaalf kinderen achter. Dankzij Johan van Oldenbarnevelt wordt Willems zoon Maurits op achttienjarige leeftijd stadhouder van de Republiek. Met zijn geniale militaire talent weet hij de Spaanse overmacht spectaculaire nederlagen toe te brengen.

De oorlog woedt voort als Frederik Hendrik, de zeventien jaar jongere broer van Maurits, in 1625 het bewind overneemt. Met Amalia van Solms aan zijn zijde slaagt hij erin de eenheid van het volk te herstellen en de lange strijd van zijn vader en broer te voltooien. Dageraad van Oranje-Nassau bevat de drie succesvolle, uitstekend gedocumenteerde historische romans De vrouwen van Willem van Oranje, Maurits, zoon van de Zwijger en Frederik Hendrik en Amalia van Solms.

Van Hortense. De vergeten koningin van Holland zijn 10.000 exemplaren verkocht. Zeer toegankelijke, verhalende geschiedenis van de Oranje-familie. Dagtochten langs historische locaties in Amersfoort i.v.m. 750-jarig bestaan van de stad.

Over Hortense: `Coppens geeft een compleet en fascinerend beeld van het leven van de op Martinique geboren Hortense.' De Standaard