Gemeente Breda

Jonge ambtenaren richten Brabants netwerk op

Onder de naam Brabant Young (BY) bundelen de netwerken voor jonge ambtenaren van de vijf Brabantse steden Breda (Jong Breda), Eindhoven (YDE), Helmond (HYP), Tilburg (JAM) en s-Hertogenbosch, en de provincie Noord-Brabant (het Jongerennetwerk) hun krachten:

BY is hét netwerk voor de Brabantse ambtenaar tot en met 35 jaar.

Met veel enthousiasme werd op 17 september 2008 voor de eerste maal een Brabantbrede activiteit georganiseerd voor én door de jonge ambtenaren van de B5-gemeenten en de provincie Noord-Brabant.

Doordat er een aantal zaken is wat jonge ambtenaren op een bijzondere manier bindt, is er een duidelijke behoefte aan een (gemeente)grensoverstijgend netwerk. Dit nieuwe Brabantbrede netwerk biedt de jonge ambtenaar dan ook uitgebreid de kans kennis te maken met collega's van andere gemeenten en zo nieuwe ervaringen op te doen. Het netwerk speelt tevens een rol in de persoonlijke ontwikkeling en draagt er aan bij om de jonge ambtenaren van alle Brabantse gemeenten verenigd te krijgen.

Op 23 april 2009 geven de jonge ambtenaren van Brabant in gezelschap van hun gemeentesecretarissen en de algemeen directeur van de provincie in het provinciehuis Noord-Brabant het officiële startsein voor BY.

Breda, 6 april 2009