Gemeente Coevorden

Albert Smale benoemd tot lid Rekenkamercommissie

Albert Smale uit Deventer is op dinsdag 7 april tijdens de gemeenteraadsvergadering benoemd tot lid van de Rekenkamercommissie Coevorden. Hij volgt de heer Gross op die te kennen had gegeven niet herbenoemd te willen worden.

Albert Smale werkte in het verleden mee aan de Rekenkamer Oost-Nederland. Ook was hij hoofd bedrijfsvoering facilitaire dienst en plaatsvervangend directeur bij de provincie Gelderland. `Ik heb erg veel zin in mijn functie als lid van de Rekenkamercommissie Coevorden. Ik wil een bijdrage leveren aan een goede verantwoording van het beleid aan de samenleving.' De heren Ten Hove en Van Rijmenam werden tijdens de raadsvergadering herbenoemd voor periodes van respectievelijk drie en één jaar.

De Rekenkamercommissie Coevorden

De Rekenkamercommissie is in 2006 ingesteld en bestaat uit twee gemeenteraadsleden en drie leden van buiten de gemeenteraad. Zij ondersteunt de gemeenteraad door te onderzoeken of het gemeentelijke bestuur efficiënt, effectief en volgens de regels heeft gehandeld. De Rekenkamercommissie is onafhankelijk van het gemeentelijke apparaat, zodat zij vrij is om haar oordeel uit te spreken.