Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

8 april: schouw in buitenruimte op Kop van Zuid

Samen kijken naar wat er in uw buurt aangepakt moet worden en wat voor verbetering vatbaar is. Op woensdag 8 april 2009 houdt de deelgemeente Feijenoord een bewonersschouw, van 19.00 tot 21.00 uur, in het gebied tussen Vuurplaat, Rosestraat, Spoorweghaven en Laan op Zuid.

Met de bewoners wordt op 8 april het gebied gecontroleerd op schoon en heel onderdelen. Tijdens de wandeling kunnen ze direct aangegeven wat er in hun buurten aangepakt moet worden. Deze werkzaamheden worden, zover mogelijk, tijdens de daaropvolgende actieweek Schoon en Heel opgepakt.

De inspectiewandeling begint vanuit Lunchroom Xie Yu in het Albedacollege aan de Rosestraat 1101. De inloop is vanaf 18.45 uur, vertrek om 19.00 uur.

Actieweek

De actieweek, in hetzelfde gebied op Kop van Zuid, heeft plaats van 20 tot en met 24 april. Het startschot hiervoor wordt op 20 april gegeven door portefeuillehouder René Kronenberg van de deelgemeente Feijenoord. Dit gebeurt om 9.30 uur op het schoolplein bij basisschool De Wissel aan de Spoorweghaven, gevolgd door een veegactie door leerlingen van de school. Aan de actieweek werken onder andere mee: Roteb, Stadstoezicht en Gemeentewerken, Werf Feijenoord.

Extra werk

Roteb en Gemeentewerken gaan in de actieweek extra werk verzetten om een aantal zaken weer in orde te brengen. Meelopende bewoners tijdens de schouw op 8 april worden uitgenodigd ook aanwezig te zijn op de afsluitende bijeenkomst op 24 april. Dan wordt samen met de diensten en andere deelnemende partijen teruggekeken op de actieweek en de werkzaamheden die in het aangegeven gebied zijn verricht. Ook hier is de portefeuillehouder aanwezig.

Wilt u meewerken aan de schouw?

U kunt zelf ook meedoen aan de schouw op Kop van Zuid. Voor meer informatie kunt u bellen met Natasja ten Hove, operationeel coördinator voor de Kop van Zuid. Ze is bereikbaar op telefoonnummer (010) 291 60 96.