Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Hoog bezoek voor Bloemhofschool

Bijna niemand had het verwacht.. Directeur van basisschool De Bloemhof, Wim Pak, wist het wel, maar mocht het niet doorvertellen. Wim Pak: "Dit was wel moeilijk, maar natuurlijk ontzettend leuk nieuws."

HKH Koningin Beatrix bezocht namelijk op dinsdag 31 maart zijn school, vergezeld door Sharon Dijksma, staatssecretaris van Onderwijs en Dagmar Oudshoorn, voorzitter van de deelgemeente Feijenoord. Maar waarom de Bloemhofschool?

De school heeft een bijzonder lesprogramma. Er wordt zes uur per week extra les gegeven. Kunst is gekoppeld aan regulier onderwijs, het zogenoemde Wanitaconcept. Alle kinderen eten in de middag op school een warme maaltijd. Deze wordt bereid door twee koks. Het eten komt uit de schooltuinen. Groente verbouwen de leerlingen zelf. Zo leren zij voor dingen te zorgen. Groente die je zelf goed verzorgt, smaakt lekkerder als het op je bordje terecht komt. De leerlingen krijgen daarnaast judolessen, filosofie en Engelse lessen. Een bijzondere combinatie. Dit wilde de koningin ook zelf zien.

En waren de leerlingen verbaasd? 'Ja, ze waren erg blij', antwoordde de directeur. De spanning was echter niet bij alle kinderen te merken. 'Een van onze kleuters reed net op het pleintje op haar fietsje en herkende de koningin van de televisie.''Dat is toch de moeder van Amalia?', vroeg ze aan de juffrouw. Helaas was ze niet bereid om dit aan de koningin zelf te vragen. Anders raak ik mijn fietsje kwijt', zei ze.

(Foto: volgt / bron: Bloemhofschool)