Amsterdam RAI

Nominaties AutovakRAI Innovatieprijs 2009

Drie producten genomineerd voor de innovatieprijs

08 apr 2009

De jury van de AutovakRAI Innovatieprijs 2009, powered by Varta, heeft drie producten genomineerd voor de innovatieprijs: de Bosch KTS 340, de TEN CobraScan en de Hamer Tankrobot. Tijdens de officiële opening van AutovakRAI 2009, op maandag 20 april, zal de winnaar van de AutovakRAI Innovatieprijs 2009 worden bekendgemaakt. Tot en met donderdag 23 april kunnen deze en andere producten worden bewonderd tijdens AutovakRAI.

De achtkoppige jury van vakexperts heeft alle inzendingen bestudeerd en beoordeeld, waarbij de bijdrage aan de efficiency van de auto-industrie een belangrijke rol speelde. Hoewel het lastig kiezen was uit alle innovatieve inzendingen, sprongen de volgende drie genomineerden er volgens de jury bovenuit:

De Bosch KTS 340 is een compacte en draagbare diagnosetester, en fungeert zo als alles-in-één oplossing voor diagnose, foutopsporing, reparatie en onderhoud aan het voertuig. Snelle en eenvoudige toegang tot alle nodige informatie via een aanraakscherm. Jurylid Auke Cupédo, hoofdredacteur van Auto & Motor TECHNIEK, over dit apparaat: "In de vorm van de Bosch KTS 340 evalueert de diagnosetester van weleer tot een allround assistent van de autotechnicus. Hij ondersteunt niet alleen bij diagnose, maar ook bij het moderne auto-onderhoud." Cupédo roemt de enorm hoeveelheid knowhow die in het apparaat is verwerkt.De

Â

TEN CobraScan die door Andriessen Groep wordt geleverd, maakt het erg gemakkelijk van de EOBD informatie aan boord van de auto gebruik te maken. Zodra de TEN CobraScan wordt ingeplugd in de gestandaardiseerde EOBD-stekker van het voertuig, zorgt de geavanceerde software ervoor dat de communicatie automatisch wordt opgebouwd met de rekeneenheid van het voertuig. Jos Veldhuisen, hoofdredacteur van Autokompas, noemt als positief element "het feit dat de informatie afkomstig uit het voertuig, direct beschikbaar is voor de gebruiker. Net als de Bosch tester is dit een product dat direct in praktijk toepasbaar is en tot besparingen kan leiden."

Â

De Tankrobot van Hamer Installatietechniek is de derde genomineerde. De robot, die naast de pomp is geplaatst, vervangt alle menselijke handelingen: de robot maakt de tankklep open, draait de tankdop eraf, pakt het vulpistool en tankt de auto vol. Zelfs afrekenen kan vanuit de auto gebeuren. "Deze innovatie heeft een hoger abstractieniveau, en is niet direct in de praktijk toepasbaar", aldus Jos Veldhuisen. Auke Cupédo noemt deze robot "bijzonder fascinerend".

Â

Een van deze drie genomineerden wordt de winnaar van de AutovakRAI Innovatieprijs 2009. Juryvoorzitter Roger Deckers, Directeur Automotive Technology Centre reikt de prijs uit tijdens de officiële opening op maandagochtend 20 april om 10.00 uur. Tijdens de beurs worden de genomineerden en de uiteindelijke winnaar extra onder de aandacht gebracht. Auke Cupédo: "De jury roept de bezoekers van AutovakRAI 2009 van harte op om uiterst alert te zijn op innovatieve producten en equipment. Hiermee kan de werkplaatsomzet een positieve impuls krijgen, die in deze tijden zeer welkom is."

Â

De jury bestaat uit:


- Peter Brouwer, Hoofdredacteur Automobiel Management


- Auke Cupédo, Hoofdredacteur Auto & Motor TECHNIEK


- Roger Deckers, Directeur Automotive Technology Centre (juryvoorzitter)


- Jelle Heidstra, Hoofdredacteur Automotive


- Cees Pereboom, RAI Vereniging, Afd. Technische Zaken


- René Quist, Hoofdredacteur Bovagkrant


- Eric Rommerts, Secretaris afdeling Autovak, RAI Vereniging


- Jos Veldhuisen, Hoofdredacteur Autokompas

Â

Over AutovakRAI

Van maandag 20 tot en met donderdag 23 april 2009 van 11.00 tot 22.00 uur staat het Europacomplex van Amsterdam RAI volledig in het teken van het beste en mooiste wat de automotive branche te bieden en te vragen heeft. In een innovatieve, dynamische en state of the art omgeving kunnen standhouders en bezoekers in een prettige sfeer zaken doen. De nieuwe opzet van AutovakRAI zorgt ervoor dat deelnemers en bezoekers nog meer rendement uit hun deelname kunnen halen.

Â

Meer informatie is te vinden op www.autovakrai.com.


*