Gemeente Duiven


Buurtbemiddeling in de Liemers


----------
Inwoners uit de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar kunnen een beroep doen op de vrijwilligers van Buurtbemiddeling. Twaalf vrijwilligers staan in de startblokken om buren bij irritaties en conflicten met elkaar in gesprek te brengen en te helpen bij het vinden van een duurzame oplossing voor hun problemen. Alle vrijwilligers zijn geschoold en hebben het certificaat van Buurtbemiddelaar. Zij hebben uitstekende bemiddelingsvaardigheden en het hart op de juiste plaats. Zij gaan zich tot het uiterste inzetten om de ruziënde buren weer met elkaar in gesprek te brengen.

Het is de bedoeling dat burgers zelf de weg naar Buurtbemiddeling weten te vinden. Buurtbemiddeling bel je op het moment dat je er zelf niet meer uitkomt met je buren of buurtgenoten. De politie of woningcorporatie erbij roepen is vaak een stap te ver. Vrijwilligers van Buurtbemiddeling krijgen vaak veel gedaan. Dit komt door hun neutrale houding en het feit dat ze geen instantie of wet vertegenwoordigen. Zij helpen de buren om zelf een oplossing met elkaar te vinden die voor beide partijen goed voelt. Buurtbemiddeling is gratis voor alle inwoners van Duiven, Westervoort en Zevenaar en telefonisch of per email te bereiken. Het bezoekadres is: Buurtbemiddeling de Liemers, Kastanjelaan 7 in Duiven. Op maandag en donderdag is het kantoor geopend tussen 09.00 en 16.00 uur. Telefonisch is Buurtbemiddeling te bereiken via 0316-283624 of per email: bbmdeliemers@rijnstad.nl

De groep vrijwilligers kan nog drie extra mensen gebruiken. Lijkt het u wat om buurtbemiddelaar te worden dan kunt u zich aanmelden bij de projectleider Petra Thissen via het genoemde telefoonnummer of het mailadres.