Politie Gelderland-Midden

Samenwerking personeelsbeleid

Publicatiedatum: 8-4-2009 12:23:09

De politiekorpsen Noord- en Oost Gelderland en Gelderland-Midden hebben op dinsdag 7 april een overeenkomst ondertekend voor de overname van personeel. De verwachting is dat er zo'n tien medewerkers gedetacheerd worden naar Gelderland-Midden. De korpsen hopen op deze manier de groei- en krimpperikelen op te lossen op een voor alle partijen gunstige manier.

Het korps Noord- en Oost Gelderland heeft een grotere bezetting dan dat er formatieruimte is. Daarnaast is het korps door het kabinet benoemd tot krimpkorps. Dit houdt in dat bezetting de komende jaren gereduceerd moet worden. Om deze reducering te realiseren en daarbij voor alle betrokken partijen een gunstige oplossing te ontwikkelen is er een detacheringplan opgesteld. Een aantal medewerkers krijgen de kans om voor enkele jaren gedetacheerd te worden naar het korps Gelderland-Midden. Door natuurlijk verloop verwacht het korps over enkele jaren weer personeel nodig te hebben. De gedetacheerde medewerkers krijgen dan de mogelijkheid om terug te keren naar het korps van herkomst.

Het politiekorps Twente heeft in december 2008 al een overeenkomst met Gelderland-Midden getekend. Vanuit dat korps zijn ook medewerkers gedetacheerd. Het korps Gelderland-Midden is een groeikorps, en heeft het personeel hard nodig. Momenteel zitten er 200 politiestudenten op school die over enkele jaren hun intrede zullen doen in het Gelderland-Midden.

Medewerkers
Voor de medewerkers biedt de overeenkomst kansen. Ze kunnen nieuwe werkervaring opdoen in een ander korps en een ander werkgebied. De detachering gebeurt op basis van vrijwilligheid; de agenten kunnen ervoor kiezen om te gaan werken bij Gelderland-Midden. Dit wordt gestimuleerd door een pakket aan maatregelen en faciliteiten.