Provincie Noord-Holland

Kennisgeving Waterwet

8-4-2009

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben, in verband met de nieuwe Waterwet, op 31 maart 2009 ontwerpbesluiten vastgesteld van nieuwe waterverordeningen.

Eind 2009 treedt de nieuwe Waterwet in werking. Als gevolg van deze nieuwe wet wordt de provinciale waterregelgeving grondig herzien. Er komen nieuwe waterverordeningen, die de huidige verordeningen zullen vervangen. De nieuwe verordeningen komen in de plaats van de Verordening waterkering West-Nederland, de Grondwaterverordening Noord-Holland 1999, de Verordening waterhuishouding Amstel, Gooi en Vecht 2002, de Verordening op de waterhuishouding en waterkeringen Noord-Holland en de Verordening waterbeheer Rijnland.

Het gaat om de volgende nieuwe waterverordeningen:
* Waterverordening Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht;
* Waterverordening Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier;
* Waterverordening provincie Noord-Holland.

De waterverordening die betrekking heeft op het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht is ook door Gedeputeerde Staten van de provincies Utrecht en Zuid-Holland vastgesteld. Daarnaast wordt binnenkort een ontwerpbesluit van de Waterverordening Rijnland ter inzage gelegd.

In de ontwerpbesluiten worden onder andere bestaande regels opgenomen over regionale waterkeringen, over plannen en over peilbesluiten. Daarnaast komen er normen voor wateroverlast, regels over leggers, over toepassing van de projectprocedure en over grondwater.

Naast de nieuwe waterverordeningen is het nodig de waterschapsreglementen op een paar punten aan te passen in verband met de nieuwe Waterwet. Hiertoe hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland de volgende ontwerpbesluiten vastgesteld:
* Wijziging van het Reglement van bestuur voor het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht 2008;

* Wijziging van het Reglement van bestuur voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier 2008.

Inzage en inspraak
Van dinsdag 14 april 2009 tot dinsdag 26 mei 2009 liggen de ontwerpbesluiten tijdens de gebruikelijke openingsuren, ter inzage op het kantoor van de provincie Noord-Holland, Houtplein 33, Haarlem. De ontwerpbesluiten liggen ook ter inzage op de kantoren van de hoogheemraadschappen, als de ontwerpbesluiten betrekking hebben op het desbetreffende hoogheemraadschap.

De ontwerpbesluiten kunnen ook hieronder worden gedownload. Zie het origineel