Erasmus Universiteit Rotterdam

Spreekuur loopt uit? PoliFoon mee!

Erasmus MC start proef met PoliFoon bij uitlopende spreekuren

Deze week start Erasmus MC een proef met de zogenaamde PoliFoon. Met een PoliFoon, een voorgeprogrammeerd GSM toestel, kunnen patiënten bij een uitlopend spreekuur een blokje om gaan of een kopje koffie gaan drinken, zonder bang te hoeven zijn dat hun beurt voorbij gaat. De PoliFoon waarschuwt de patiënt dat hij of zij over tien minuten aan de beurt is, zodat er genoeg gelegenheid is om terug te gaan naar de spreekkamer.

Prof.dr. Hans Büller, voorzitter Raad van Bestuur van het Erasmus MC, is benieuwd naar de uitkomsten van de proef. Büller: "Het zou prachtig zijn als de proef slaagt, omdat het een eenvoudig en goed uitvoerbaar idee is dat bijdraagt aan de vriendelijkheid van onze patiëntenzorg en omdat het perfect aansluit bij onze Patiënt Prominent-campagne. Uiteindelijk hoop ik echter dat zal blijken dat maar weinig mensen in aanraking zijn gekomen met de PoliFoon, want spreekuren die volgens planning verlopen zijn natuurlijk pas echt `Patiënt Prominent'."

De proef start met 24 PoliFoons. Deelnemers zijn de poliklinieken neurochirurgie, anesthesiologie en cardiologie op de Centrumlocatie en het handenspreekuur en de polikliniek endocrinologie in Erasmus MC - Sophia. Het principe is bedacht door medewerker Denise Vrouenraets in het kader van de jaarlijkse "Gouden Glimlach" - verkiezing, een actie in Erasmus MC waarbij ideeën die de zorg of de service voor de patiënten ten goede kunnen komen, worden beloond met een geldbedrag, te besteden aan de daadwerkelijke uitwerking van het idee.