Project Gemeente Westland

Westland is on line
Vrienden van het Westland is on line
Publicatiedatum: 06-04-2009

Alle jongerencampagnes gericht op veiligheid voortaan op 1 site te vinden.

Vanaf nu is alle informatie voor jongeren op het gebied van veilig uitgaan en de aanpak van geweld te vinden op de website www.vriendenvanhetwestland. De website fungeert als portal voor de campagnes gericht op jongeren in Westland.
Ook de campagne van het uitgaansarrangement, met als thema 'Gewelddadig? Eindig stappen niet met zitten.' is vanaf nu on-line via de website www.vriendenvanhetwestland.nl

Het 'uitgaansarrangement' van het Westland is een lik-op-stuk aanpak bij geweldsincidenten in het weekend, tijdens het uitgaan, het sporten of recreëren. Geweldplegers die tussen vrijdagavond 20.00 uur en maandagochtend 8.00 uur worden aangehouden, worden vastgehouden als dat voor het onderzoek nodig is. Dat kan tot maandag duren. Daarna worden ze direct voorzien van een boete, het vooruitzicht op een taak- of leerstraf of een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen. Met deze nieuwe aanpak wordt de strijd aangebonden met geweld in het weekend. Met driehoeksborden op straat, posters en stickers voor horecagelegenheden, scholen en sportkantines wordt de nieuwe aanpak onder de aandacht gebracht. Op deze site is meer achtergrondinformatie en uitleg te vinden over het uitgaansarrangement.

Het uitgaansarrangement sluit aan bij de veilig uitgaan campagne 'Uit in het Westland, doe alsof je thuis bent' die de gemeente Westland en horeca Westland sinds het voorjaar van 2008 voeren. Ook deze campagne is terug te vinden op de portal.