SGP


07 - 04 - 09 | SGP redt ziekenhuis Middelburg

SGP redt ziekenhuis Middelburg

Ook als de Zeeuwse ziekenhuizen fuseren, moet er op Walcheren een klein volwaardig ziekenhuis blijven. Op verzoek van de SGP gaat het kabinet zich daar hard voor maken.

Zoals het er nu naar uitziet zullen de ziekenhuizen van Middelburg en van Walcheren gaan fuseren. De locatie van het âcentraleâ ziekenhuis wordt Goes. De SGP heeft zich er sterk voor gemaakt dat er op Walcheren een klein maar volwaardig ziekenhuis blijft.

Zoân vestiging is noodzakelijk omdat Zeeland bestaat uit verschillend eilanden en de verbindingen daarom langer zijn. De bereikbaarheid is daarom onvoldoende.

Bovendien verblijven er in Zeeland gedurende een groot deel van het jaar heel veel toeristen op met name Walcheren. Als er alleen een ziekenhuis in Goes zou zijn, zou dat onaanvaardbare risicoâs opleveren.

Samen met de SP en GroenLinks heeft Van der Vlies in het overleg met de regering over de Zeeuwse ziekenhuizen een motie ingediend waarin de regering wordt opgedragen zich sterk te maken voor âeen klein volwaardig ziekenhuis op Walcheren (â¦) voor de acute zorg en de basiszorg, waaronder een afdeling verloskunde.â Deze motie-Van der Vlies is met algemene stemmen aanvaard.

RD: Kamer steunt ziekenhuis Walcheren