Ingezonden persbericht


PvdA wil goede projecten uit de stad verduurzamen

De Haagse PvdA gemeenteraadsfractie wil dat goede initiatieven uit de stad een kans krijgen om goed ondersteund te worden. Vaak verzanden goede projecten in de stad, door gebrek aan geld, mankracht,professionaliteit en bureaucratie. De PvdA vindt dit zonde van de goede inzet van burgers en wil gaan inventariseren welke projecten mogelijkheden hebben om te verduurzamen.

PvdA raadslid Marko Fehres stelt als eerste voor om de jongerenorganisatie Jongeren4you(th) te verduurzamen. Deze vrijwilligersorganisatie ontving in 2008 de betere buurtprijs en tevens de Haagse burgerschapsprijs. Het initiatief ontstond vanuit buurtbewoners in Transvaal, zij zetten zich op allerlei manieren in voor jongeren. Zo worden jongeren begeleid naar scholing en werk, er wordt aan nuttige en sportieve vrijetijdsbesteding gedaan en rond oud en nieuw waren er vele activiteiten in de buurt waardoor er een rustig oud en nieuw was op straat. Het effect van dit alles is dat jongeren zelfvertrouwen krijgen , zich serieus genomen voelen en positief gedrag vertonen.

De PvdA fractie is erg onder de indruk van dit initiatief en zou dit wel in meerdere plaatsen in de stad wensen,maar tegelijkertijd bestaat er de vrees voor een gemis aan continuïteit in de toekomst. Marko Fehres bepleit:'Dit soort initiatieven uit de stad moeten wij koesteren en op de juiste manier waarderen.' Hij vraagt daarom door middel van schriftelijke vragen aan het college, om extra te investeren in het ondersteunen van dit soort goede projecten in Den Haag.