Stadsdeel Amsterdam Centrum


Inspraak Strategienota 1012

8 april 2009

Op 23 maart jl. was er een grote inspraakavond over de plannen voor postcodegebied 1012. Maar dit was niet de laatste kans om uw mening te geven: u kunt nog tot 17 april schriftelijk reageren op de plannen.

Van november 2008 tot en met de eerste helft van februari 2009 is er een uitgebreide consultatieronde gehouden over de concept Strategienota 1012. Zo is er een groot aantal gesprekken gevoerd met betrokken partijen, waaronder raambordeelexploitanten en coffeeshophouders. Uit die consultatieronde bleek veel steun voor het versterken van de ruimtelijke en economische structuur van de oude binnenstad. Gemengde reacties waren er op de voorstellen om de functiebalans te herstellen en de omvang van criminogene branches te verminderen. Zo is de coffeeshopbranche tegen de voorgestelde vermindering van coffeeshops. Verder is er discussie met bordeelhouders en prostituees over de vermindering van bordelen in het Singelgebied. De consultatieronde heeft het bestuur aanleiding gegeven om de aanpak van de resterende raambordelen in het Singelgebied te heroverwegen. Na de algemene inspraak wordt hierover een definitief standpunt ingenomen.

Schriftelijke inspraak tot 17 april

Het is nog mogelijk schriftelijk te reageren tot vrijdag 17 april. U kunt uw zienswijze sturen naar het Projectmanagement Bureau van de Gemeente Amsterdam, ten name van Coalitieproject 1012, Postbus 1269, 1000 BG Amsterdam, of per mail: 1012@pmb.amsterdam.nl. De concept Strategienota en de bijbehorende stukken liggen tot die tijd uiteraard nog ter inzage bij het Voorlichtingsloket in het stadhuis, of zijn hier te downloaden.