Gemeente Dantumadeel


OVEREENKOMST DANTUMADIEL, DONGERADEEL EN DE WISSEL OVER GEVONDEN VOORWERPEN

Burgemeester Aalberts van Dantumadiel, burgemeester Waanders van Dongeradeel, voorzitter van der Galien en secretaris W. de Boer van de Wissel maakten op dinsdag 7 april jl. een afspraak over gevonden voorwerpen officieel door het tekenen van een overeenkomst. Het bestuur van de Wissel kreeg een `gevonden voorwerp' aangeboden door de burgemeesters.

Inwoners van de gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel die een voorwerp hebben gevonden of iets hebben verloren, kunnen zich voortaan melden bij kringloopbedrijf De Wissel in Dokkum. Voorheen moest men voor verloren of gevonden voorwerpen naar de politie. Vanaf 1 maart hebben gemeenten deze afhandelingstaak overgenomen. Aangifte van vermissing moet nog wel worden gedaan op het politiebureau. De Wissel
De gemeente Dantumadiel en Dongeradeel hebben besloten de taak van de inname van gevonden goederen, de opslag ervan en de registratie van verloren spullen uit te besteden. Kringloopbedrijf De Wissel op Betterwird 10 in Dokkum is bereid gevonden dit van beide gemeenten over te nemen. In ruil voor deze werkzaamheden mag De Wissel de goederen die na afloop van de wettelijke termijn vrijvallen, verkopen en de opbrengst houden. Met deze oplossing hebben de gemeenten geen extra kosten en levert het voor het kringloopbedrijf juist extra inkomsten op.

De vinder van een verloren voorwerp kan dit inleveren bij De Wissel, maar ook vragen of het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk dat het voorwerp bij de vinder blijft, waarbij het kringloopbedrijf als intermediair tussen vinder en eigenaar optreedt. Om ervoor te zorgen dat het gevonden voorwerp weer bij de eigenaar terechtkomt, is er contact tussen De Wissel en de politie over de ingebrachte goederen en over aangiftes van vermissing. Gevonden voorwerpen die minder dan EUR 450 waard zijn worden gedurende drie maanden bewaard, duurdere zaken een jaar. Na deze periode worden de goederen verkocht en is de opbrengst voor de kringloop. De Wissel is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

De Wissel


Gemeente Dantumadiel
Hynsteblom 4
9104 BR Damwâld
Postbus 22
9104 ZG Damwâld

telefoon: (0511) 426161
melddesk: (0511) 426270
fax: (0511) 423139
email: post@dantumadiel.eu