Politie Zeeland


W-728-2009 Auto's vernield in Vlissingen
In de nacht van dinsdag op woensdag werden op een bedrijfsterrein aan de Gildeweg in Vlissingen vernielingen aan een tiental auto's gepleegd en werden de autoradio's gestolen.
Van de auto's werden ramen, deuren, spiegels en dashboards vernield, waarna de radio's uit de auto's werden gestolen. Er is geen schadebedrag bekend.

O-729-2009 Brom/snorfietscontroles in Kapelle
Woensdag tussen 07.00 en 09.00 uur werden op het Spoorpad en op de Noordweg in Rilland brom/snorfietscontroles gehouden.
In totaal werden 90 brom/snorfietsen gecontroleerd en er werden 34 processen-verbaal uitgeschreven voor onderstaande overtredingen:
4x niet goed zichtbare kentekenplaat;
9x niet kunnen tonen kentekenpapieren;
8x snelheidsovertreding;
5x geen spiegel;
1x onvoldoende bandenprofiel;
4x geen helm;
1x geen gebruik maken van verplicht brom-/fietspad;
2x slechte of geen verlichting.
Ook werden nog drie automobilisten bekeurd voor:
het niet dragen van de autogordel;
snelheidsovertreding;
overschrijding doorgetrokken streep.

O-730-2009 Man komt onder kunststof kozijn in 's-Heer Arendskerke
Op de Westenweg in 's-Heer Arendskerke is woensdag omstreeks 11.00 uur een 21-jarige man uit Lovendegem (B) onder een kunststof kozijn terechtgekomen.
De man was, samen met enkele collega's, bezig een kunststof kozijn, kompleet met deuren en glaswerk, te plaatsen in een in aanbouw zijnde woning. Vermoedelijk door een windvlaag viel dit kozijn uit de takels bovenop de Belg, die in eerste instantie zwaar gewond leek te zijn. Hierdoor werd de komst van de heli gevraagd. Het letsel van de man viel echter mee, hij klaagde over pijn op de borst. De heli werd afbesteld en de man is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht.