Leerlingen Zadkine en Albeda college maken 'broodjes Unicef' 08 april 2009, Rotterdam - Leerlingen van de horecaopleidingen van het Zadkine en Albeda college in Rotterdam streden op maandag 6 april in een broodjeswedstrijd voor Unicef in de katine van cateraar en facilitair dienstverlener Sodexo. De vier winnende broodjes Unicef worden binnenkort verkocht in de Rotterdamse kantines van Sodexo. Een deel van de opbrengst gaat naar Rotterdam Unicef Stad.

Leerlingen van het Zadkine en Albeda college in Rotterdam strijden met elkaar om het beste 'broodje Unicef'.
Leerlingen van het Zadkine en Albeda college in Rotterdam strijden met elkaar om het beste 'broodje Unicef'.

Inzet van de wedstrijd was: wie maakt het beste broodje Unicef? De broodjeswedstrijd bestond uit vier categorieën: Broodje Unicef Gezond, Broodje Unicef Vegetarisch, Broodje Unicef Halal en Broodje Unicef Deluxe. Per categorie streden steeds twee verschillende teams voor het beste broodje. De kwaliteit van de broodjes was hoog; Albeda college en Zadkine wonnen ieder in twee categorieën.

De broodjes Unicef worden vanaf 20 april verkocht in de kantines van Sodexo in Rotterdam. Een deel van de opbrengst gaat naar Rotterdam Unicef Stad.

Rotterdam is Unicef Stad tot 20 november 2009. Inwoners, bedrijven, scholen en verenigingen in Rotterdam komen dit jaar in actie voor Unicef. Het geld van Rotterdam Unicef Stad komt voor tachtig procent ten goede aan Unicef-projecten wereldwijd. Twintig procent van het geld is voor het project 'Kindlint' in Rotterdam: een veilige route voor kinderen naar school, speelplekken en sportvelden in de buurt.

Bijdragen op giro 3210 zijn meer dan welkom. Meer informatie over Rotterdam Unicef Stad staat op www.rotterdam.nl/unicef.