Gemeente Baarn

Fonds voor werving, training en waardering vrijwilligers

De gemeente Baarn heeft vorig jaar een Vrijwilligersfonds opgericht. Via het fonds kunnen vrijwilligersorganisaties extra geld krijgen om vrijwilligers te werven, trainen en waarderen met bijvoorbeeld een jubileumfeest. De uitvoering van het Vrijwilligersfonds wordt gedaan door het Steunpunt Vrijwilligerswerk Baarn.

Het gemeentebestuur van Baarn vindt de grote bijdrage die vrijwilligers aan de plaatselijke samenleving leveren erg belangrijk. In Baarn zijn maar liefst 230 organisaties actief waar vrijwilligers werkzaam zijn. Een aantal van deze organisaties heeft niet voldoende financiële middelen om vrijwilligers te werven, trainingen voor vrijwilligers te verzorgen of hun vrijwilligers af en toe waarderend in het zonnetje te zetten. Door het instellen van een Vrijwilligersfonds wordt het voor de vrijwilligersorganisaties toch mogelijk om iets extraâs voor hun vrijwilligers te organiseren. Het fonds is bedoeld als blijk van waardering voor de vele vrijwilligers die in Baarn actief zijn.

Beter voor Elkaar
Het instellen van een Vrijwilligersfonds is onderdeel van de nota âBeter voor Elkaarâ, die de gemeenteraad eerder dit jaar heeft vastgesteld. Vrijwilligersorganisaties kunnen een financiële bijdrage aanvragen uit het fonds voor activiteiten op het gebied van waardering, deskundigheidsbevordering en werving. Voor het fonds heeft de gemeente 20.000 euro beschikbaar. Aanvragen voor een donatie uit het Vrijwilligersfonds kunnen worden ingediend bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk Baarn.

Informatie en aanvragen
Nadere informatie over het Vrijwilligersfonds Baarn kunt u verkrijgen via de Vrijwilligersconsulent, de heer H. Klijn, bereikbaar op maandag van 08:30-12:30, woensdag van 13:00-17:00 en vrijdag van 09:00-17:00, via telefoonnummer (035) 54 305 62. U kunt daar ook een aanvraagformulier opvragen. Het formulier is ook beschikbaar op deze website via het Internetloket.