Gemeente Delfzijl

Gemeentebesturen Appingedam en Delfzijl openen gesprek met bewoners over toekomst

Om ontwikkelingen beter op elkaar te kunnen afstemmen, zijn de gemeenten Appingedam en Delfzijl bezig met het ontwikkelen van een gezamenlijke visie op de toekomst van beide gemeenten: het Ontwikkelingsperspectief 2030. Gisteren hebben de Colleges van B&W van beide gemeenten een âparticipatienotaâ vastgesteld. Aan de hand van dit discussiedocument gaan zij de komende weken met hun inwoners in gesprek over de toekomst.

In de participatienota zijn de belangrijkste themaâs en keuzemogelijkheden voor de toekomst benoemd. De gemeentebesturen van Appingedam en Delfzijl nodigen hun inwoners uit hierop te reageren tijdens twee discussieavonden en vier inloopmarkten, die plaatsvinden tussen 14 en 25 april. De participatienota is te downloaden op de speciale website www.perspectief2030.nl. Hier zijn ook de data en locaties van de bijeenkomsten in april terug te vinden.

Â

In de nota die gisteren door beide Colleges voor discussie is vrijgegeven zijn de belangrijke keuzes benoemd rond vier themaâs: âEconomische ontwikkeling van Appingedam en Delfzijlâ, âVersterking van landschap en zeeweringâ, âSociale en vitale dorpen en stedenâ en âNetwerkstad Appingedam-Delfzijlâ.

Â

In de nota worden verschillende oplossingrichtingen aangegeven voor de belangrijkste keuzes per thema. Bijvoorbeeld: waar willen we ruimte geven aan nieuwe bedrijvigheid? Breiden we Oosterhorn uit of verplaatsen we bedrijvigheid naar de Eemshaven? Hoe zorgen we dat Delfzijl meer profiteert van de ligging aan de Eems? Hoe gaan we om met afnemende leerlingenaantallen? En hoe houden we het winkelaanbod in de stedelijke centra vitaal? Moeten Appingedam en Delfzijl taken verdelen, of niet? Deze en vele andere keuzes krijgen de inwoners voorgeschoteld tijdens de informatieavonden en inloopmarkten in april. Vanaf 18 april, de datum van de eerste inloopmarkt, kunnen inwoners ook online een enquête invullen op de projectwebsite www.perspectief2030.nl.

Â

In mei nemen de Colleges van Appingedam en Delfzijl de reacties van de bevolking mee als advies bij de verdere uitwerking van het Ontwikkelingsperspectief 2030. Voor de zomer zullen ze hun visie aan de beide gemeenteraden ter besluitvorming voorleggen.

Â

Â

Â