Politie Hollands Midden Voorschoten Sigarettendiefstal Woensdag 8 april werd er rond 04.00 uur ingebroken in het BP benzinestation aan de Voorschoterweg. Een ruit van het station was vernield en er werden tegen de 400 pakjes sigaretten gestolen. Verder werd er in de shop de nodige schade gemaakt. De politie is begonnen met een onderzoek.

Hazerswoude Aanhouding na poseren met wapen De politie heeft woensdagmorgen 8 april een 16 jarige jongen uit Hazerswoude - Dorps en een 18 jarige jongen uit Hazerswoude - Rijndijk aangehouden voor het in het bezit hebben van een op echt gelijkend vuurwapen. Hun aanhouding volgde naar twee bij Meld Misdaad Anoniem binnengekomen meldingen over de twee die op Hyves met het wapen poseerden. De politie stelde een onderzoek in en hield de twee aan. Het bleek te gaan om een op een pistool gelijkend veerdrukwapen en verboden is op grond van de Wet Wapens en Munitie. Waarom de jongens met het wapen poseerden is niet duidelijk geworden. Wel waren ze geschrokken van het gevolg van hun handelen. De politie heeft het wapen in beslag genomen en maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen Aanhouding na beschieten man De politie heeft dinsdag 7 april rond 12.30 uur een 17 jarige jongen uit Waddinxveen aangehouden. Zijn aanhouding volgde na de aangifte van een 41 jarige man uit Waddinxveen aan de Molenring bezig was met tuinonderhoud en vanuit een woning beschoten werd met een luchtbuks. Het leverde de man een pijnlijke rug op. De politie heeft het luchtdrukwapen in beslag genomen en maakt proces-verbaal op.