Rai Vereniging begrip keuze Eurlings voor aangepaste planning km-prijs

08/04/2009 16:08

Rai Vereniging

RAI Vereniging: Begrip keuze Eurlings voor aangepaste planning kilometerprijs

De door minister Eurlings gisteren aangekondigde vertraging bij de invoering van de kilometerprijs kan rekenen op begrip van RAI Vereniging.

"Het is veel beter nu zorgvuldig en weloverwogen te werk te gaan om de invoering van de kilometerprijs met zo min mogelijke vertraging te realiseren. Veel beter dan coute-que-coute vast te houden aan eerder vastgestelde deadlines", aldus Peter Janssen, directeur RAI Vereniging en lid van het Platform Nouwen.

De invoering van de kilometerprijs heeft dusdanig positieve effecten op doorstroming en milieu dat het een juist besluit is van de minister om invoering uit te stellen met het oog op deugdelijke voorbereiding.

De voorbereiding van de wetgeving die samenhangt met de invoering moet onverminderd doorgaan. "RAI Vereniging houdt graag vast aan het oorspronkelijke voorstel en gaat ervan uit dat het voorstel in die vorm op een later tijdstip wordt ingevoerd", vult Janssen aan. "De inmiddels in de wet vastgelegde afbouw van de BPM moet ook gewoon doorgaan zoals afgesproken", zo sluit Janssen zijn betoog af.

Einde bericht





http://www.raivereniging.nl