Gemeente Hilversum

Nachtelijke werkzaamheden Rotonde Utrechtseweg

publicatiedatum: woensdag 8 april 2009

Nog net voor de Paasdagen wordt de rotonde
Diependaalselaan/Utrechtseweg opgewaardeerd tot een gedeeltelijke voorkeuzerotonde. De benodigde werkzaamheden worden in twee avonden en nachten
uitgevoerd, van woensdagavond 8 tot donderdagochtend 9 april en van donderdagavond 9 tot vrijdagochtend 10 april. Beide keren wordt gewerkt van 19.00 uur tot de andere ochtend 06.00 uur.

Voorkeuze
De belangrijkste verandering is dat automobilisten op de Diependaalselaan in de aanloop naar de rotonde straks een keuze moeten maken. De rechter rijbaan is voor rechtsaf en rechtdoor; de linkerrijbaan voert de automobilist linksaf. Dus linksaf richting Hollandsche Rading voor auto's vanaf de kant van de A27 en richting centrum voor auto's vanaf de Loosdrechtse kant. Op de rotonde worden stukjes verhoogde rijbaanscheiding aangebracht. Aan de zuidzijde van de Utrechtseweg worden de dubbele aanrijstroken richting rotonde teruggebracht tot nog maar één strook.

Fasering
De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. De eerste avond wordt de zuidkant van de Utrechtseweg afgesloten en het gedeelte van de Diependaalselaan tussen de rotonde en het Oostereind. De tweede avond wordt de centrumzijde van de Utrechtseweg afgesloten en de westzijde van de Diependaalselaan.

Omleidingen
De eerste avond wordt autoverkeer vanaf de A27 omgeleid langs het Oostereind, de Soestdijkerstraatweg, de Laapersweg, de Utrechtseweg en met behulp van verkeersregelaars over de
rotonde de Diependaalselaan op.
Vanaf de westkant van de Diependaalselaan gaat de omleiding via diezelfde verkeersregelaars langs de rotonde Utrechtseweg op en via de Soestdijkerstraatweg richting Oostereind.

De tweede avond geldt een omleiding in twee richtingen over de Eikbosserweg, de Eikenlaan, het Bosplein, de Beukenlaan en de Utrechtseweg.