Gemeente Hilversum

Museum Hilversum hoog aantal bezoekers in Museumweekend

publicatiedatum: woensdag 8 april 2009
In het museum was het afgelopen weekend overweldigend druk met in totaal 786 bezoekers. Dat is aanzienlijk meer dan het vorige jaar, toen er 250 bezoekers waren. Dit kwam mede door ontvangst van de raadhuismaquette en de opening van de expositie van persfotograaf Martijn Beekman waarbij ook Hilversummer Henk Vonhoff aanwezig was. Ze gaven beiden een toedracht bij de foto van Beekman die een Zilveren Camera won. Ook over de kinderworkshops, de lezing en de rondleidingen waren bezoekers erg enthousiast. De Dudok Dependance was dit jaar ook een grote trekker.
Landelijk heeft de 28ste editie van het Nationale Museumweekend 850.000 bezoekers getrokken, 100.000 minder dan vorig jaar. In het Museumweekend is de toegang gratis of fors verlaagd, en in veel musea zijn speciale activiteiten. Normaal gesproken komen er in een weekeinde zo'n 200.000 bezoekers.

Paasdagen
Na dit succes verwacht het museum weer extra drukte met de komende paasdagen. De tentoonstelling Jacques Stevens Persfotograaf trekt jong en oud en er zijn extra activiteiten georganiseerd. Op eerste paasdag is er om 14.00 uur een familierondleiding door het Hilversumse raadhuis. Op tweede paasdag is er om 14.00 uur in Museum Hilversum een Toverlantaarnvoorstelling voor alle leeftijden. Op beide paasdagen kunnen kinderen een speurtocht door het museum maken met na afloop een paasverrassing. Op www.museumhilversum.nl staat meer informatie.