Gemeente Etten-Leur

Burgemeester laat inwoners kennis maken met raadswerk

Burgemeester laat inwoners kennis maken met raadswerk

Burgemeester Heleen van Rijnbach-De Groot geeft inwoners van Etten-Leur gelegenheid om kennis te maken met het werk van de gemeenteraad. Samen met raadsgriffier Wim Voeten houdt de burgemeester daartoe op dinsdag 12 mei a.s., om 19.00 uur in het Oude Raadhuis aan de Markt een informatiebijeenkomst onder de titel "Kennismaking met het raadswerk". Iedereen is welkom om daarbij aanwezig te zijn.

Opzet van de informatiebijeenkomst is om belangstellenden wegwijs te maken in het reilen en zeilen van de gemeentepolitiek. De burgemeester als voorzitter van de gemeenteraad en de raadsgriffier gaan die avond in op vragen als: Wat zijn de belangrijkste taken van de raad? Wat houdt raadswerk in? Hoe kunnen mensen participeren in de lokale politiek? Wat zijn daarbij hun rechten en plichten? Hoe werkt een raadslid samen met inwoners, andere raadsleden, burgemeester, wethouders en ambtenaren? Hoe zit de vergaderstructuur in elkaar?

Op de informatiebijeenkomst zijn ook vertegenwoordigers van de verschillende politieke fracties in de gemeenteraad aanwezig om vragen te beantwoorden en ervaringen uit te wisselen.

Uiteindelijke doelen van de informatiebijeenkomst zijn om te laten zien hoe boeiend het kan zijn om politiek actief te zijn en om aldus een bredere belangstelling te wekken voor het meebesturen van de gemeente. Op termijn kan de informatie wellicht van invloed zijn op de kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezing op 3 maart van het volgende jaar.

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl