Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 08-04-2009

Vandalen gooien met molotovcocktail

RIJEN: De politie heeft dinsdagavond een 16-jarige jongen uit Rijen gearresteerd die verdacht wordt van betrokkenheid bij het gooien van een molotovcocktail in de tuin van een woning aan de Schoorveeken. De knul ontkende een aandeel te hebben gehad in de brandstichting. De politie zet het onderzoek voort.

De hulpdiensten kregen rond 22.00 uur een melding van een brand in de tuin van een woning aan de Schoorveken. Ter plaatse bleek dat er vanuit de brandgang een molotovcocktail in de tuin van een woning was gegooid. Volgens de eigenaar van het pand klonk er een harde knal en ontstond er een steekvlam die tot zeker de eerste verdieping reikte. Door de brand, die snel geblust was door de brandweer, zijn een oude droger en een kist met voor een tuinset zwaar beschadigd. De bewoner zag nog een groep jongens, de vermoedelijke daders weglopen. Uit het recherche onderzoek kwam snel naar voren dat een van de mogelijke verdachten, een 16-jarige jongen uit Rijen zou zijn. Deze jongen werd omstreeks 23.50 uur op zijn huisadres aangehouden. Tijdens het verhoor ontkende de jongen bij de brandstichting betrokken te zijn geweest. Hij is vanmiddag weer vrijgelaten. De politie van het team Gilze Rijen-Dongen gaat door met het onderzoek naar de daders.

Politie onderzoekt steekincident

OOSTERHOUT: De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van de aangifte van een 16-jarige Oosterhoutse jongen die dinsdagavond omstreeks 21.00 uur door een nog onbekende man in zijn nek werd gestoken. De verwonding viel relatief mee, de politie stelt een nader onderzoek in.

Het slachtoffer moest in het ziekenhuis behandeld worden.Hij
verklaarde dat hij samen met een vriend over de Hoofseweg liep. Ter hoogte van de school zag hij dat aan de andere kant van de straat een jongen liep. Even later hoorde de aangever voetstappen achter zich. Hij zag dezelfde jongen die hem direct aanviel. Hij voelde dat er met een hard voorwerp tegen zijn nek geslagen werd. Het slachtoffer en zijn vriend renden hard weg in de richting van de Patrijsstraat. Hij is bij een kennis de woning binnen gegaan, waarna hij naar het Amphiaziekenhuis locatie Pasteurlaan is gegaan om zich te laten behandelen. Het gaat volgens de aangever om een blanke man, circa 20 a 25 jaar oud. Hij droeg een witte Nike pet en donkere kleding. De politie heeft direct na de melding nog met meerdere eenheden naar de dader gezocht maar deze niet meer aangetroffen.

Twee winkeldieven aangehouden in Waalwijk

WAALWIJK: Een 35-jarige Waalwijker is dinsdagmiddag in een warenhuis aan de Els betrapt op winkeldiefstal. Een bewaker hoorde dat het alarm afging bij de uitgang. De beveiliger zag dat een man een
groenteborstel en twee fietssloten terug de winkel ingooide. De winkeldief werd buiten aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte gaf de diefstal toe. Hij toonde zich bereid een eventuele boete te betalen, mits zijn uitkering dat toeliet.

Dinsdagmiddag werd in een supermarkt aan de Grotestraat ook een 27-jarige man uit Drunen betrapt op winkeldiefstal. Hij had twee blikjes frisdrank in zijn jaszak gestopt en niet afgerekend bij de kassa. Op het bureau bleek dat de dief in de regio Brabant Noord geregistreerd staat als actieve veepleger. In overleg met het Openbaar Ministerie is daarom besloten hem in verzekering te stellen en voor te geleiden aan de rechtercommissaris.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 08-04-2009 17:01 | © Regio Midden en West Brabant |