Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 08-04-2009

Inbraak in schietvereniging

ZUNDERT: De politie kreeg woensdag even na 01.00 uur melding van een inbraak in een schietvereniging aan de Molenstraat. De daders hadden deuren aan de achterzijde van het pand opengebroken en ook in het pand vernielingen aangericht. Een van de vernielingen betrof een kast met luchtdrukwapens, waarvan de daders er een paar wegnamen. De politie heeft aangifte opgenomen namens de gedupeerde en stelt een onderzoek in.

Inbreker betrapt bij stelen auto

BREDA: Een bewoner van een woning aan de Poolseweg hoorde woensdag rond 04.00 uur zijn hond aanslaan. Omdat de 56-jarige man vermoedde dat er iets niet in de haak was rende hij naar beneden. Hier zag hij een onbekende in de auto van zijn vrouw zitten. Hij probeerde de man tegen te houden door op het voertuig te slaan en voor de auto te gaan staan. De onbekende reed vervolgens op hem in en de bewoner moest aan de kant springen. Hierna reed de inbreker met de auto weg.
Na enig onderzoek bleek dat de daders vermoedelijk binnen waren gekomen middels flipperen of hengelen bij de voordeur. Binnen namen de inbrekers onder andere een laptop en de sleutels van de auto, een grijze Mercedes c220 met kenteken 08-XP-LT, weg. Het voertuig is door de politie internationaal als gestolen gesignaleerd. Ook is van de gedupeerde aangifte opgenomen. De politie heeft een sporenonderzoek verricht in en rond de woning.

Aanhouding bij ontruiming hennepkwekerij

BREDA: De politie ontdekte woensdag hennepkwekerijen in twee
bedrijfspanden aan de Slingerweg. Aan de hand van een anonieme tip kwam de politie de kwekerij op het spoor. Na een meting van het energiebedrijf op het netwerk bleek dat er inderdaad een
hennepkwekerij moest zitten. De politie trof in twee panden, die met elkaar in verbinding stonden, in drie ruimten kwekerijen aan met in totaal 1200 hennepplanten. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd.
In het pand is een 46-jarige man uit Tilburg aangehouden. Ook zijn auto is in beslag genomen voor onderzoek. De verdachte is in
verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 08-04-2009 17:14 | © Regio Midden en West Brabant |