Gemeente Almelo

Kastanje De Kreek ruim op kop in Boomverkiezing

8 april 2009 - De kastanje bij De Kreek staat met 62 stemmen op de eerste plaats bij de boomverkiezing 'Welke boom heeft de X-factor?' van de Bomenstichting, waaraan de Gemeente Almelo meedoet. De treurbeuk op de Joodse Begraafplaats in de Boddenstraat staat met 26 stemmen op de twee plek.

Kastanje in De Kreek
Kastanje in De Kreek

U heeft nog drie weken de tijd om te stemmen of om zelf een boom te nomineren. Tot nu toe zijn 23 bomen en bomengroepen voorgedragen voor Welke boom heeft de X-factor.

Meer dan 39.000 bomen
De Gemeente Almelo vindt bomen belangrijk. Gelukkig heeft de Gemeente er heel veel, ook midden in de stad. Er zijn tot nu toe al meer dan 39.000 gemeentelijke bomen geteld en digitaal vastgelegd, en de mensen van Stadsbeheer zijn nog aan het tellen. Dan zijn er ook nog heel veel particuliere bomen. Natuurlijk van de graaf Van Rechteren Limpurg, maar ook van andere inwoners. Ze kunnen allemaal in aanmerking komen voor de X-factor.

Iets extra's
Bomen met de X-factor hebben iets extra's. Ze zijn bijvoorbeeld heel oud en dik of hebben eenaparte vorm. Het kan ook een boom zijn met een bijzonder verhaal of een klein boompje dattussen beton groeit, maar toch elk jaar weer prachtige bloeit. De inwoners bepalen zelf welke boom de X-factor heeft!

Doe mee
Nomineer dus uw favoriete boom voor de X-factor. Dat kan via de link hiernaast. De verkiezing Welke boom heeft de X-factor is een initiatief van de Bomenstichting, een organisatie die zich inzet voor het behoud van bomen in de stad en op het platteland. De verkiezing wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van sponsoren en donateurs