Gemeente Abcoude


Het Regionaal Historisch Centrum is geopend

Vanaf dinsdag 31 maart 2009 zijn de studiezalen van het Regionaal Historisch Centrum (RHC) geopend voor het publiek. Van dinsdag tot en met vrijdag is iedereen van 9.00 tot 16.00 uur welkom. In het najaar blijven de deuren van het RHC ook in de avonduren geopend.

Op zaterdag 13 juni a.s. is het feest, want dan zal het Cultuurhuis (waar naast het RHC, de muziekschool, Theater 4en1, de openbare bibliotheek en kinderopvang de Klimboom zijn gevestigd) officieel worden geopend. Ook opent de Regionale Scholengemeenschap Broklede dan de deuren! In het RHC zijn twee kilometer aan archieven, foto's, prenten, kaarten en historische bibliotheken van de gemeenten Abcoude, Breukelen, De Bilt, De Ronde Venen, Loenen en Maarssen ondergebracht. Het RHC is absoluut geen stoffige kelder geworden. Integendeel! Het is een laagdrempelig archief door het gebruik van frisse kleuren en een goede vormgeving. Het is een plezierige ruimte geworden om in alle rust onderzoek te kunnen doen.

Studiezaal en faciliteiten Bezoekers kunnen bij het RHC kosteloos stukken komen raadplegen. Uit bewaard gebleven archiefstukken kan men, zonodig met hulp van deskundig personeel, zelf een beeld reconstrueren van vroegere tijden. Zo kan er bijvoorbeeld stamboomonderzoek worden gedaan op verfilmde registers van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters.

In de aparte glazen ruimte op de studiezaal kan men in absolute rust werken. Ook is er een Auditorium waar door het vele glas veel daglicht doorheen komt. Daar kunnen lezingen en cursussen worden gegeven en historische films worden vertoond. Ook is de ruimte geschikt om tentoonstellingen te houden.

Daarnaast beschikt het RHC op de eerste verdieping over een koffiecorner waar ook de bezoekers van de Openbare Bibliotheek gebruik van kunnen maken. Daar bevindt zich ook een grote leestafel.

Contactgegevens RHC Het RHC is gevestigd aan de Schepersweg 6e, 3621 JK Breukelen. De receptie van het RHC is te bereiken via (0346) 25 94 25. Op de website www.rhcvechtenvenen.nl vindt u meer informatie.


---

8 april 2009