Gemeente Abcoude


Voorbereiding fietspad langs het spoor kost meer tijd dan gehoopt

De Commissaris van de Koningin in Utrecht opent aanstaande donderdag de nieuwe fietsbrug over het Gein. Deze fietsbrug gaat onderdeel uitmaken van een fietsroute die loopt van het oude NS station naar het nieuwe. De gemeente had gehoopt dat bij de opening ook het fietspad al gereed zou zijn. Om uiteenlopende redenen is het hier echter niet van gekomen.

Het aanleggen van het fietspad kost veel tijd. De gemeente ontvangt voor de aanleg van het fietspad subsidies van Europa en van de provincie. De werkzaamheden konden pas beginnen nadat de subsidies beschikbaar waren gesteld. Ook dient er vanwege de subsidies een nauwgezet aanbestedingstraject gevolgd te worden. Onderdeel van het aanbestedingstraject is het opstellen van een gebiedsvisie waarin bijvoorbeeld de landschappelijke waarden en de materialisatie zorgvuldig worden beschreven. Hoewel het ontwerpen en aanleggen van een fietspad weinig werk lijkt, zit er vanwege de bovengenoemde redenen toch veel tijd in. Ook de vergunningen die ProRail moet verstrekken omdat er vlak langs het spoor gewerkt wordt, maken dat het project langer duurt dan gehoopt.

Momenteel is de gemeente met ProRail in overleg om zo samen tot een optimaal ontwerp te komen voor het fietspad en het aanliggende voetpad. De verwachting is dat het fietspad in het najaar gereed is.
---

8 april 2009