Gemeente Abcoude


Speelplezier voor kinderen met een beperking

De Adviesraad WMO Abcoude (AWA) en de gemeente Abcoude zijn samen aan het onderzoeken of er binnen de gemeente een wens bestaat om op regelmatige basis kinderen met een beperking de mogelijkheid te geven deel te nemen aan activiteiten. Bij deze activiteiten kan dan bijvoorbeeld gedacht worden aan sport, maar ook aan bijvoorbeeld dans of knutselen.

Achtergrond Uit ervaring blijkt dat kinderen met een beperking vaak niet (voldoende) spelen met andere kinderen. Dit gaat ten koste van de ontwikkeling van het kind. Spelen is immers een goede manier om sociale vaardigheden op te doen of om je motorisch verder te ontwikkelen. De redenen dat deze groep kinderen te weinig aan spelen toekomt zijn divers. In de directe omgeving staan er vaak fysieke beperkingen in de weg. Kinderen uit deze groep dienen immers vaak gebruik te maken van een aangepaste speelomgeving. Ook bij sportclubs of andere verenigingen lukt het echter vaak niet om aan de eisen van de spelende kinderen te voldoen.

De AWA hoopt door de wensen binnen de gemeente te inventariseren en te bundelen tot een integrale aanpak te komen en zo ieder kind in de gemeente het speelplezier te geven dat hij of zij verdient. Kent u of heeft u een kind en heeft u interesse naar dit onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met Mieke van Schaick zij is bereikbaar via telefoonnummer (0294) 280256. Ook kunt u een mail sturen naar mieke.vanschaick@abcoude.nl
---

8 april 2009