Gemeente Heerhugowaard


Invoering betaald parkeren maand later

Met het besluit van de gemeenteraad op 24 maart jl. is de invoering van betaald parkeren in Heerhugowaard een feit geworden. Vorige week is het besluit genomen dat er met ingang van 6 april vanaf het eerste uur betaald moet gaan worden voor het parkeren in de vier Stadshartgarages en het parkeerterrein Basserhof. Het uurtarief gaat dan ook iets omhoog: van 1 euro naar 1.10 euro. De datum van invoering is echter verschoven naar maandag 4 mei. Hiertoe heeft het college gisteren besloten. De reden is dat de nieuwe parkeergarage Zuidtangent nog niet volledig in gebruik kan worden genomen. Bezoekers van het Stadshart kunnen wel de 400 parkeerplekken op het bovendek gebruiken. De overige 400 parkeerplaatsen op het benedendek zijn echter nog niet beschikbaar.

Oplevering garages
Het raadsbesluit destijds was dat de nieuwe betaalregeling pas in zou gaan als alle garages opgeleverd zouden zijn. Dit is nu door het college geĂŻnterpreteerd als volledig in gebruik genomen zijn. Bij de garage aan de Zuidtangent is dit nog niet het geval. Daarom dit collegebesluit tot uitstel van betaling vanaf het eerste uur naar 4 mei. Ook de nieuwe tarieven gaan pas per deze datum in. Het besluit is in overleg met de parkeerpartners van de gemeente (Corio, Dreef Beheer en Interparking Nederland) genomen.
Het parkeerterrein naast het Stadsplein (parkeren met parkeerschijf) wordt wel per 6 april opgeheven. Het verlies van de bijna 200 parkeerplaatsen hier, wordt ruimschoots opgevangen door de 400 nieuwe parkeerplaatsen op het bovendek van de parkeergarage Zuidtangent. Na al deze maatregelen heeft het Stadshart ruim 1900 parkeerplaatsen, 570 hiervan zijn bovengronds.

8-04-2009