GGZ Westelijk Noord-Brabant

Leven met een chronische ziekte; een cursus voor mensen met een chronische ziekte

Op woensdag 8 april 2009 start GGZ WNB met een cursus "Leven met een chronische ziekte". De cursus bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten, op woensdagochtend van 10.00-12.00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats bij GGZ WNB, locatie Albertdonk 14 te Roosendaal.

Een chronische ziekte heeft veel invloed op het leven van elke dag. Zo kunt u bijvoorbeeld niet meer doen wat voorheen vanzelfsprekend was. U hebt wellicht last van lichamelijke beperkingen en misschien moet u steeds aan anderen uitleggen wat er met u aan de hand is. Het kan zijn dat u het moeilijk vindt om afhankelijk te zijn van anderen. U kunt uzelf ook heel eenzaam voelen met uw ziekte of aandoening. Dit alles heeft zijn weerslag op uw stemming en op hoe u zich in het algemeen voelt.

In deze cursus leert u aan de hand van een aantal thema's vaardigheden, waarmee u zelf uw stemming kunnen verbeteren. Er wordt gebruik gemaakt van een landelijk ontwikkeld cursuswerkboek. Zelfwerkzaamheid is belangrijk: thuis met de stof en het huiswerk aan de gang gaan.

Voor deelname aan de cursus betaalt u alleen materiaalkosten.

Voor meer informatie en aanmelding m.b.t. deze preventieve cursus kunt u contact opnemen met het secretariaat van de preventieve cursussen van GGZ WNB, telefoon 0164-289191 of e-mail: preventie@ggzwnb.nl.