Ingezonden persbericht


Kenmerk: 8-4-2009

PERSBERICHT

Twaalf leerlingen van het PCC in Alkmaar fietsen voor 30.000 euro

Een ploeg techniekleerlingen van het Petrus Canisius College genoot dinsdag 7 april jl. van een wielerclinic in Sportpaleis Alkmaar. De groep traint fanatiek voor een aantal beklimmingen van de Alpe d'Hues later dit voorjaar, waarmee sponsorgeld wordt verdiend ten behoeve van kankeronderzoek.

Hoewel baanrennen heel iets anders is dan klimmen, past de clinic uitstekend in het trainingsschema van de ploeg. Voor het merendeel van de fietsers was de techniek nieuw. Een aantal van hen moest zich wel even over hun angst heen zetten, want zo'n wielrenbaan is ongelooflijk stijl! Toch reden ze na een voorzichtige opbouw binnen twintig minuten toch bijna allemaal al bovenin.

De groep vmbo-leerlingen van de PCC-vestiging aan de Vondelstraat bereidt zich al sinds december 2008 voor op in totaal zes beklimmingen van de Franse alp. De jongens rijden onder meer wekelijks toertochten onder leiding van hun docent/coach Ruud Haller, die zelf in zijn jeugdjaren een niet onverdienstelijk wielrenner was.

De ploeg wordt gesponsord door vele tientallen bedrijven en particulieren. Inmiddels staat de teller op ruim E30.000. Twee van de sponsoren, Ruiter Dakkapellen en Bouwcenter Eiland de Wild, verwenden de ploeg met de clinic in Sportpaleis Alkmaar. In juni reist de groep af naar Frankrijk om binnen een week de zes beklimmingen te volbrengen, waarna het sponsorgeld via de stichting Alpe dHuzes ten goede komt aan kankeronderzoek. Meer sponsors zijn hartelijk welkom; meer informatie is te vinden op www.pcc.nu.

einde persbericht



Ingezonden persbericht