Ingezonden persbericht


Nieuwsbericht
Hilversum, 8 april 2009

FEESTELIJKE NS TREINTOER

TER GELEGENHEID VAN DVD RELEASE

Vanmiddag vond ter gelegenheid van de DVD release van Madagascar 2 een unieke treintoer plaats. Een bont gezelschap kinderen, geschminkt als kleine leeuwtjes en pinguïns, en hun ouders reisden van Amsterdam Centraal naar Station Amersfoort in een speciaal versierde Madagascar-treincoupé. Onderweg konden de kinderen Alex de leeuw ontmoeten, één van de sterren uit de animatiefilm.

Op station Amersfoort werden de kinderen hartelijk ontvangen door één van de vier Pinguïns uit de film. Pinguïn begeleidde de kinderen met de bus naar DierenPark Amersfoort. In DierenPark Amersfoort hebben Pinguïn en Alex de Leeuw hun soortgenoten in Nederland begroet en liepen de kinderen een speurtocht langs alle dieren die ook in Madagascar 2 op DVD te zien zijn.

In bijlage treft u beeldmateriaal van deze bijzondere trip aan. Deze foto's kunnen rechtenvrij gepubliceerd worden. Meer beeldmateriaal is op te vragen bij Media Tornado.

Madagascar 2 op DVD
De wervelende stemmencast met hun hilarische karakters, de aanstekelijke muziek en lachwekkende situaties maakten van Madagascar 2 dé bioscoophit van 2008. De film behaalde een ongekend hoge boxoffice in de Benelux van ruim 11,3 miljoen euro. In Madagascar 2 ontdekken onze dierenvrienden hun roots in de Afrikaanse savanne. Madagascar 2 verschijnt 9 april op DVD.

NS
NS ondersteunt de promotie van de DVD Madagascar 2 door een speciale treincoupé beschikbaar te stellen voor de reis naar station Amersfoort. Daarmee wil NS de kinderen met hun ouders een unieke treinervaring bezorgen. Samen met Alex de Leeuw en Pinguïn hebben NS-medewerkers de treinrit begeleid. Voor meer informatie over NS zie www.ns.nl.

DierenPark Amersfoort
De dieren uit Madagascar 2 stranden na een vliegtuigcrash op de Afrikaanse savanne. Aangezien DierenPark Amersfoort een heuse savanne heeft nagebouwd en een groot aantal dieren verzorgt die op de Afrikaanse savanne leven, paste een bezoek aan het park goed bij het onderwerp uit de film. Voor meer informatie over de dieren in DierenPark Amersfoort zie ook www.dierenparkamersfoort.nl

======