Hulpverlening Gelderland Midden

start!

CJG regio Arnhem echt van start!

Op 1 april 2009 is de Backoffice Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) regio Arnhem met succes van start gegaan. De Backoffice is ondergebracht bij Hulpverlening Gelderland Midden. Onder de Backoffice vallen risicobeheer, zorgcoördinatie bij opschaling en het virtuele CJG voor jongeren, ouders, professionals en gemeenten.

Woensdag 1 april jl. is een feestelijk bijeenkomst gehouden in het Stadhuis van Arnhem. Er waren ongeveer 80 genodigden waaronder de heer Willem Hoeffnagel (wethouder Jeugdbeleid) als dagvoorzitter en de heer Hans Esmeijer (gedeputeerde provincie Gelderland) als spreker.

Tijdens de opening van de Backoffice CJG zijn ook twee convenanten ondertekend; het convenant CJG regio Arnhem en het convenant Verwijsindex (VIRA).

Het convenant CJG regio Arnhem bekrachtigt de samenwerking van de 11 regiogemeenten met de belangrijkste kernpartners in het CJG: jeugdgezondheidszorg, jeugdzorg, maatschappelijk werk en onderwijs. Het convenant benadrukt de gezamenlijke visie en legt de basisafspraken vast.

De Verwijsindex is een belangrijk instrument binnen het CJG. Het is een informatiesysteem voor het tijdig signaleren van risicojongeren en gezinnen. Professionals en ondersteuners kunnen vanaf 1 april hun zorg over kinderen in een centraal systeem registreren. Het convenant Verwijsindex is door 32 partners ondertekend.

Tijdens de opening is ook de website voor professionals in de regio Arnhem gelanceerd (www.cjgregioarnhemprofessionals.nl). De website heeft onder meer de functie van kennisportaal. Daarnaast kunnen professionals van de verschillende organisaties elkaar zeer eenvoudig vinden. De interactieve websites voor ouders en jongeren volgen eind 2009.

Wilt u meer lezen over de Centra voor Jeugd en Gezin regio Arnhem? Bezoek dan de website www.cjgregioarnhem.nl.