Ingezonden persbericht


F5 breidt functionaliteit BIG-IP aanzienlijk uit

BIG-IP versie 10 maakt infrastructuur dynamischer, verlaagt operationele kosten en verhoogt productiviteit via Unified Application and Data Delivery Services-concept

Schiphol-Rijk, 8 april 2009 â¤* F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking (ADN), lanceert versie 10 van zijn BIG-IP-software. Met BIG-IP v10 kunnen organisaties hun IT-infrastructuur beter afstemmen op de bedrijfsvoering. Dit is mogelijk door de application delivery te stroomlijnen, investeringen en operationele kosten te verlagen en de productiviteit van organisaties te verhogen. BIG-IP v10 integreert beveiliging en optimalisatie, en versnelt applicaties via één platform en stelt bedrijven en serviceproviders in staat hun IT-infrastructuur dynamischer in te richten.

BIG-IP v10 voegt een nieuwe dimensie toe aan de manier waarop applicaties, servers, storage en netwerken samenwerken, en aan de manier waarop ze zich flexibel aanpassen aan veranderingen in de bedrijfsvoering via het zogenoemde Unified Application and Data Delivery Services-concept. De nieuwe versie van BIG-IP integreert naadloos nieuwe, dynamische computermodellen als virtualisatie, cloud-computing en SaaS (Software-as-a-Service). Dit gebeurt zonder dat ingrijpende veranderingen van de netwerkarchitectuur nodig zijn. De dynamische infrastructuur kan de context van applicaties, de implementatieomgeving en de gebruikers herkennen. Hierdoor kunnen applicaties geoptimaliseerd, beveiligd en geaccelereerd worden.

De voordelen van BIG-IP v10

* Stroomlijning van applicaties via Unified Services - De nieuwe versie vaan BIG-IP biedt nu ook iSessions voor het versleutelen en optimaliseren van datastromen tussen symmetrische implementaties van LTM-apparaten (Local Traffic Managers). iSessions zorgt voor snellere datastromen, beperkter bandbreedtegebruik en efficiëntere communicatie via het WAN.
* Kostenbesparing door consolidatie van Application Delivery-infrastructuur - Met BIG-IP v10 kunnenn klanten hun Application Delivery-infrastructuur samenvoegen, virtualiseren en optimaliseren in één oplossing. Door het integreren van bijvoorbeeld de LTM-, WebAccelerator- en Application Security Manager-modules kunnen klanten meer dan vijftig procent besparen op hardware, energie, ruimte en koeling.
* Productiviteitsverhoging door snelle implementatie, on-demand tools en services - BIG-IP v10 is eenvoudig te integreren met bestaande authenticatiesystemen en -producten. Tevens beschikt deze versie over een overzichtelijk dashboard en een uitgebreide bibliotheek van Application-Ready Templates. Daarnaast is deze versie van BIG-IP geconfigureerd voor een optimale samenwerking met onder ander Microsoft SharePoint 2007, Exchange Web Access 2007, VMware View, Oracle Application Server 10g en SAP ERP. Door het toepassen van de Application-Ready Templates kan de oplossing in slechts enkele minuten geïnstalleerd worden.

'BIG-IP v10 markeert een aanzienlijke verschuiving op de Application Delivery-markt. De innovaties in deze versie bieden een substantiële verhoging van de ROI', zegt Erik Giesa, vice-president Product Management & Marketing van F5. 'Een bedrijfsinfrastructuur moet contextbewust zijn, anders zijn nieuwe, dynamische computermodellen, zoals cloud- en virtualisatiediensten, niet succesvol toe te passen. BIG-IP v10 vormt door zijn krachtige integratie- en consolidatiemogelijkheden het fundament voor deze modellen.'

'Het virtualisatieplatform van VMware verkleint investeringen en verlaagt operationele kosten in datacenters en op desktops', zegt Shekar Ayyar, vice-president Infrastructure Alliances van VMware. 'VMware en F5 hebben allebei de doelstelling om de waarde die klanten halen uit virtualisatie, te maximaliseren. BIG-IP versie 10 verbetert de applicatie-inzet in een gevirtualiseerde VMware-omgeving. Zo kunnen gebruikers met de nieuwe VMware View-templates BIG-IP-instellingen aanpassen en zo de virtuele desktops optimaliseren.'

Beschikbaarheid
BIG-IP versie 10 en alle bijbehorende modules zijn per direct verkrijgbaar. Softwareproductmodules zijn: BIG-IP LTM, ASM, WebAccelerator, Global Traffic Manager, Link Controller, Message Security Module en Protocol Security Module. De nieuwe Application-Ready Templates zijn zonder extra kosten beschikbaar. Meer informatie over deze nieuwe BIG-IP-versie is te vinden op: www.f5.com/products/big-ip/v10.html.

####

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De toevoeging van intelligentie aan en beheerbaarheid van het netwerk zorgt voor het off-loaden van applicaties en optimaliseert de storagelaag voor data. Hierdoor breidt F5 de kracht van intelligente netwerken uit naar alle niveaus voor applicatiebeschikbaarheid. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbeveiliging op een intelligente manier en vergroot zo de applicatiebetrouwbaarheid. Meer dan zestienduizend organisaties en serviceproviders vertrouwen hun applicaties toe aan F5-technologie. Het hoofdkantoor van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie:www.F5.com.