Gemeente Soest

.

College van B&W bezoekt op 8 april Soest Zuid

20 januari

Het gemeentebestuur van Soest wil méér contact met bewoners. Daarom trekken burgemeester en wethouders de wijken in; samen met medewerkers van de verschillende gemeentelijke afdelingen.

"Als gemeente willen we tussen de mensen staan", zegt burgemeester A. Noordergraaf. "We willen weten wat er speelt, begrijpen wat er leeft, meer contact en meer communicatie. Vandaar dat we naar buiten trekken. Het gemeentehuis uit en de wijken in."

Op 8 april april brengt het college daarom een bezoek aan Soest-Zuid. Alle bewoners uit dit deel van Soest hebben inmiddels een uitnodiging door in de brievenbus gehad.

Ludgerusschool

Het collegebezoek vindt plaats in de Ludgerusschool. De agenda van de avond wordt mede bepaald door de bewoners van Soest-Zuid. De deze week huis aan huis verspreide uitnodiging bevat namelijk een afscheurbaar gedeelte, waarop een rode en een groene kaart zijn afgedrukt en een gedeelte waarop bewones kunnen aangeven of ze komen op 7 april.Bewoners wordt gevraagd dit afscheurbare deel in te vullen en op te sturen naar het gemeentehuis.

Plussen en minnen

De rode kaarten zijn bedoeld om de minpunten in de wijk aan te geven. Díe dingen, die - in ogen van degene die de kaart invult - om verbetering vragen. De groene kaarten zijn bedoeld om de sterke kanten van de wijk te benoemen: de mooie plekken, datgene wat goed geregeld is, datgene waar de invuller van de kaart blij mee is of trots op is. De punten die bewoners op de rode en groene kaarten aangeven bepalen de gespreksonderwerpen van 8 april.

Op het gemeentehuis worden alle rode en groene kaarten goed gelezen. Zonodig neemt de gemeente contact op met degene die dat bepaalde punt heeft aangedragen, zodat diegene het toe kan lichten. Eind maart heeft het college tijd ingepland om aangedragen punten in de wijk zelf te bekijken.

Input voor de avond

Het programma van het wijkbezoek op woensdagavond 8 april stelt de gemeente op aan de hand van de informatie op de ontvangen rode en groene kaarten.

Dat programma, zal in ieder geval uit twee delen bestaan:
* een plenair gedeelte, waarin iedereen welkom wordt geheten en de gemeente zichzelf én haar werkwijze voorstelt én
* twee subgroepenrondes, zodat bewoners zelf kunnen bepalen over welke thema's ze meer willen horen van een bestuurder en verder willen praten.

De wijk in

Vorig jaar bezocht het college ook vier wijken: De Eng/Soest-Midden, Klaarwater, Overhees en Soestdijk/'t Hart. Alle vier de avonden werden zeer druk bezocht. De bewoners van Soestdijk/'t Hart toonden zelfs zoveel belangstelling dat de in de wijk besproken ruimte te klein bleek voor alle bewoners die wilde komen. Op het laatst werd toen uitgeweken naar het gemeentehuis.

Bij de uitnodiging die de bewoners van Soest-Zuid hebben ontvangen zit daarom nu al een kaart waarmee mensen kunnen aangeven of ze komen. Als de belangstelling te groot blijkt om de avond in de Ludgerusschool te houden is er tijd genoeg om een alternatieve ruimte te zoeken.

Ook in Soest-Zuid hopen burgemeester en wethouders op een grote respons!